Airbus A350 XWB trimite primul în cer

A350 XWB este primul Airbus avion de pasageri pentru a utiliza atât fuselaj și structuri aripa făcute în principal din carbon polimer armat cu fibre, rezultând în mai mică arde combustibil precum și de întreținere mai ușoară, potrivit companiei.
Rivalul său, 787, este una dintre cele mai avansate avioane lansate în ultimii ani, și este format din 50% materiale compozite si foloseste cu 20% mai puțin combustibil decât alte aeronave în aceeași categorie.
Echipajul de testare fluturat un steag Airbus de la o trapă de mai sus cabina de pilotaj cât aeronava rulat după călătoria cu succes fată.
Echipajului, care a apărut pentru aplauze de la așteptare prieteni și de familie, a declarat că aeronava s-au dovedit ușor de manevrat și efectuat bine pe tot parcursul programului de testare.
Airbus spera sa aiba noua aeronava pe deplin certificată pentru zbor comercial în termen de 12 la 13 luni, a spus el.
“Aceasta este despre a merge rapid, dar niciodată graba, și eu sunt foarte încrezător că, după acest prim zbor … vom livra acest avion până în 2014 pentru a primii noștri clienți”, a spus el. Airbus speră pentru a capta mai mult de jumătate din piața mondială de 6.000 de aeronave rază lungă de acțiune în următorii 20 de ani, a adaugat el.
“Știam că va fi impresionant, dar am fost uimit,” Airbus Chief Operating Officer John Leahy a declarat imediat după A350 XWB de decolare.
“Ai auzit cât de liniștit a fost? Ai auzit ce n-ai auzit? Vom stabili noi standarde. Nu doar pentru confort, nu doar pentru performanta. Dar pentru protecția mediului înconjurător. Oamenii care locuiesc în apropierea aeroporturilor nu va fi să știe că suntem decolarea “, a declarat pentru presă participa.
Zbor a urmat multe ore de pregătire într-un simulator pentru cei șase membri ai echipajului de zbor internaționale de testare.
Bregier a spus că a stabilit o țintă nouă luni în urmă de finalizarea primul test de zbor înainte viitoare la Paris Air Show.
Cu toate acestea, compania nu a confirmat speculațiile că Airbus este de planificare pentru a scoate în evidență noul avion de entuziaști aviației la spectacol, care se desfășoară 17 iunie la 23.
Frank Chapman, un pilot de teste Airbus care a urmarit de la sol, a declarat nu a fost încă decis, dar va depinde de datele de zbor de testare și verificările de siguranță în următoarele câteva zile.
Paris Air Show 2013: Pe locuri, Jet Set, du-te!
A350 XWB este prima dintr-o familie de avioane super-eficiente de pasageri Airbus concepute pentru a merge cap-la-cap cu rivalul Boeing 787 Dreamliner și 777.
“XWB” înseamnă “corp foarte larg.” Există trei membri din familia A350: A350-800, A350-900 și A350-1000, care locul 270, 314 si 350 de pasageri, respectiv, în locuri trei-clasa.
Primul avion de testare, “MSN1,” a fost lansat pe 13 mai, la sediul Airbus din Toulouse, Franța.
Istorie de producție turbulentă
Primul zbor de test de vineri a fost cea mai recentă realizare în ceea ce a fost o istorie turbulentă de producție pentru programul A350, deoarece a fost anunțat pentru prima oară în 2006.
“Designul Airbus A350 inițial nu a fost un avion complet nou, ci o reacție la genunchi la 787,” aviație jurnalistul David Kaminski-Morrow, aer editor transportul de Flightglobal.com, a declarat pentru CNN într-un raport anterior.
“Compania, care a fost hip-adânc în sortarea dezvoltarea A380, pur și simplu nu au prevăzut cerere mare Pent-up pentru un avion de 250 de locuri mai eficient, și a încercat să ia calea mai ușoară prin oferirea de o versiune re-motor de A330 sale. ”
În timp ce A330 este incredibil de popular, companiile aeriene au fost mai interesați de potențialul de eficiență oferit de un design curat-coli, a adaugat el.
Airbus role din nou A350 XWB
Fiind criticat în mod public de către unii dintre cei mai mari clienților săi – un executiv aviației, o reacție Band-Aid la 787 numit, în timp ce CEO al Singapore Airlines a declarat că avionul nu a mers suficient de departe – presiunea a fost pe pentru Airbus de a veni cu un plan care ar avansa cu adevărat pe scena aviatice globale.
În acest an, au fost anulări. Abu Dhabi pe bază de avion Etihad Airways axate șapte comenzi pentru A350-1000, spunând că încă nu au fost mulțumiți cu designul, critica sa gamă, performanță și arde combustibil.
“Airbus întârziere trezit și contracarat cu o versiune complet nouă a A350, și a reușit să atingeți în piață”, a spus Kaminski-Morrow.
Pe partea tehnică, apel mare pentru companiile aeriene este că peste 70% din corp de aeronavă A350 XWB este fabricat din materiale avansate, care combină compozite (53%), titan și aliaje de aluminiu avansate.
Piloți de testare Airbus și manageri sărbătorit vineri, după zborul lung-așteptata inaugural al Airbus A350 XWB a plecat fara probleme.
Pasionații de aviație din întreaga lume au avut ochii lor pe Franta ca aeronava a decolat de pe aeroportul Toulouse-Blagnac în jur de 10, ora locală și a aterizat în siguranță aproximativ patru ore mai târziu.

EU-Asia