Airbus στέλνει το πρώτο A350 XWB στον ουρανό

Το A350 XWB είναι το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος Airbus για να χρησιμοποιήσετε και τις δύο άτρακτο και δομές πτέρυγα γίνεται κυρίως από ανθρακονήματα ενισχυμένο πολυμερές, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, καθώς και ευκολότερη συντήρηση, σύμφωνα με την εταιρεία.
Ανταγωνιστής του, το 787, είναι ένα από τα πιο προηγμένα αεροσκάφη που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια, και αποτελείται από 50% σύνθετα υλικά και χρησιμοποιεί 20% λιγότερο καύσιμο σε σχέση με άλλα αεροσκάφη στην ίδια κατηγορία.
Το πλήρωμα δοκιμής ανέμιζε τη σημαία της Airbus από μια καταπακτή πάνω από το πιλοτήριο, όπως το αεροσκάφος τροχοδρομεί μετά την επιτυχημένη παρθενική ταξίδι του.
Το πλήρωμα, που προέκυψε με χειροκροτήματα από το να περιμένει τους φίλους και την οικογένεια, είπε ότι το αεροσκάφος ήταν εύκολη στο χειρισμό και καλές επιδόσεις σε όλο το πρόγραμμα δοκιμών.
Airbus ελπίζει να έχει το νέο αεροσκάφος είναι πλήρως πιστοποιημένα για εμπορική πτήση μέσα σε 12 με 13 μήνες, είπε.
“Αυτό είναι για να πάει γρήγορα, αλλά ποτέ δεν σπεύδουν, και είμαι πολύ σίγουρος ότι μετά από αυτή την πρώτη πτήση … θα παραδώσουμε αυτό το αεροσκάφος μέχρι το 2014 στην πρώτη τους πελάτες μας», είπε. Airbus ελπίζει να συγκεντρώσει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς των 6.000 μεγάλου βεληνεκούς αεροσκάφη κατά τα επόμενα 20 χρόνια, πρόσθεσε.
“Ήξερα ότι επρόκειτο να είναι εντυπωσιακό, αλλά ήμουν ανάρπαστος,” Airbus Chief Operating Officer John Leahy, δήλωσε αμέσως μετά την απογείωση A350 XWB.
“Ακούσατε πόσο ήσυχα ήταν; Ακούσατε τι δεν έχετε ακούσει; Εμείς πάμε για να θέσει νέα πρότυπα. Όχι μόνο για την άνεση, όχι μόνο για τις επιδόσεις. Αλλά για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι άνθρωποι που ζουν γύρω από τα αεροδρόμια δεν θα γνωρίζουν καν ότι είμαστε απογειώνεται », είπε στον θεράποντα Τύπο.
Η πτήση ακολούθησε πολλές ώρες εκπαίδευσης σε προσομοιωτή για τις έξι διεθνείς μέλη του πληρώματος δοκιμαστικής πτήσης.
Brégier είπε ότι είχε θέσει ως στόχο πριν από εννέα μήνες από την ολοκλήρωση της πρώτης πτήσης δοκιμής πριν από την επερχόμενη Air Show στο Παρίσι.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει εικασίες ότι η Airbus σχεδιάζει να δείξει το νέο του επίπεδο για τους λάτρεις της αεροπορίας στο show, το οποίο τρέχει Ιούνιος 17 – 23.
Frank Chapman, μια πιλοτική δοκιμή Airbus που παρακολουθούσαν από το έδαφος, δήλωσε ότι η απόφαση δεν είχε ακόμη γίνει, αλλά θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα από τη δοκιμαστική πτήση και τους ελέγχους ασφαλείας κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.
Paris Air Show 2013: Λάβετε θέσεις, jet set, go!
Το A350 XWB είναι η πρώτη σε μια οικογένεια των υπερ-αποδοτικά επιβατικά αεροπλάνα Airbus σχεδιαστεί για να πάει head-to-head με αντίπαλο 787 Dreamliner της Boeing και 777.
“XWB” σημαίνει “επιπλέον ευρύ σώμα.” Υπάρχουν τρία μέλη της οικογένειας A350: το Α350-800, το Α350-900 και A350-1000, τα οποία επιβάτες 270, 314 και 350, αντίστοιχα, σε τρεις-class καθίσματα.
Το πρώτο επίπεδο ελέγχου, “MSN1,” παρουσιάστηκε στις 13 Μαΐου στην έδρα της Airbus στην Τουλούζη της Γαλλίας.
Πολυτάραχη ιστορία της παραγωγής
Πρώτη δοκιμαστική πτήση της Παρασκευής ήταν το τελευταίο επίτευγμα σε ό, τι έχει μια πολυτάραχη ιστορία της παραγωγής του A350 πρόγραμμα από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2006.
“Αρχικός σχεδιασμός A350 της Airbus δεν ήταν μια εντελώς νέα αεροσκάφη, αλλά μια σπασμωδική αντίδραση στο 787,« η αεροπορία δημοσιογράφος David Kaminski-Morrow, αεροπορικές μεταφορές εκδότης του Flightglobal.com, δήλωσε στο CNN σε προηγούμενη έκθεση.
«Η εταιρεία, η οποία ήταν hip-βαθιά στην επίλυση των από A380 ανάπτυξης, απλά δεν είχε προβλέψει την τεράστια pent-up ζήτηση για μια πιο αποτελεσματική αεροσκάφος 250 θέσεων, και προσπάθησε να ακολουθήσει την εύκολη διέξοδο, προσφέροντας μια νέα έκδοση με κινητήρα του A330 της. ”
Ενώ τα A330 είναι απίστευτα δημοφιλής, οι αεροπορικές εταιρείες ήταν περισσότερο ενδιαφέρονται για το δυναμικό απόδοσης που προσφέρεται από το σχεδιασμό καθαρό φύλλων, πρόσθεσε.
Airbus ρολά από νέο A350 XWB
Όντας δημόσια χτυπήθηκαν από μερικούς από τους μεγαλύτερους πελάτες της – ένα στέλεχος της αεροπορίας που ονομάζεται ένα Band-Aid αντίδραση στο 787 Dreamliner, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines δήλωσε ότι το αεροσκάφος απλά δεν πάει αρκετά μακριά – η πίεση ήταν για Airbus για να καταλήξει σε ένα επίπεδο που θα προωθήσει πραγματικά την παγκόσμια σκηνή της αεροπορίας.
Αυτό το έτος, υπήρξαν ακυρώσεις. Αμπού Ντάμπι με βάση αεροπορική εταιρεία Etihad Airways άξονες επτά εντολές για το A350-1000, λέγοντας ότι ακόμα δεν ήταν ευχαριστημένοι με το σχεδιασμό, επικρίνοντας σειρά του, τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμων.
“Airbus καθυστερημένα ξύπνησε και αντιμετωπιστεί με μια εντελώς νέα έκδοση του A350, και κατάφερε να αξιοποιήσει την αγορά”, δήλωσε ο Καμίνσκι-Morrow.
Από τεχνικής πλευράς, η μεγάλη έφεση για τις αεροπορικές εταιρείες είναι ότι πάνω από το 70% της ατράκτου του A350 XWB είναι κατασκευασμένο από προηγμένα υλικά που συνδυάζουν σύνθετα υλικά (53%), τιτάνιο και προηγμένα κράματα αλουμινίου.
Airbus πιλότοι δοκιμών και των διαχειριστών γιορτάζεται την Παρασκευή μετά την πολυαναμενόμενη εναρκτήρια πτήση του Airbus A350 XWB πήγε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Λάτρεις της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο είχαν τα μάτια τους για τη Γαλλία το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Toulouse-Blagnac περίπου 10 π.μ., τοπική ώρα και προσγειώθηκε με ασφάλεια περίπου τέσσερις ώρες αργότερα.

EU-Asia