Afrikkalainen käynnistyksen Silicon Valley

Dropifi tänään on yli 6000 asiakasta yli 30 maassa. Joukkue nyt toivoo laajentaa yrityksensä maailmanlaajuisesti ja taitoja he hankkivat heidän Silicon Valley kokemus.
“Meidän välitön tavoite on rakentaa kestävä tuote, joka tulee toimittaa jatkuvaa lisäarvoa liiketoimintaamme”, sanoo Osei. “Tällä hetkellä olemme keskittyneet Yhdysvaltain ja kansainvälisillä markkinoilla – Yhdysvallat, Britannia, Kanada – mutta pari vuotta haluamme tulla johtajia Afrikassa.”
Marraskuussa 2011 Ghanan yrittäjät David Osei, Kamil Nabong ja Philips Effah perusti Dropifi, online-työkalu, joka auttaa yrityksiä tavallaan asiakaspalautetta verkossa. Noin 20 kuukautta myöhemmin, se on tullut ensimmäinen Afrikkalainen listautuja 500 startup-ohjelma, Silicon Valley-siementuottajan kiihdytin ja sijoitusrahasto.
“En koskaan ajatellut muuttoa Valley heti tämän, koska pohjimmiltaan haluamme rakentaa globaali Startup-yritys suoraan Ghana, joka tulee palvelun koko maailmassa”, sanoo Osei, Dropifi n toimitusjohtaja. “Mutta tulossa Valley on ehdottomasti askel eteenpäin, mitä olimme kuvitelleet.”
Joukkueen matka maailman suurin startup ekosysteemin alkoi Meltwater Entrepreneurial School of Technology Accrassa, Ghanassa pääkaupungissa.
“David lähestyi minua ja sanoi,” tämä on ajatus, “” muistaa Effah, Dropifi teknisen osaston johtaja. “Hän tajusi, että yritykset menettävät paljon tietoa verkossa, koska tämä pitkä ja pelottava yhteydenottolomakkeella (verkkosivuillaan). Tajusin, että on valtavat mahdollisuudet sen.”
Tämä idea tuli Dropifi, widget, joka pyrkii korvaamaan mitä se kutsuu “aikakauden pitkä ja pelottava sivuston Ota yhteyttä-lomakkeet” ja “vielä toimittaa liiketoimintakriittisten oivalluksia ja spam-vapaa asiakkaan sitoutumista.”
Työkalu auttaa yrityksiä seurata asiakaspalautetta. Se analysoi väestönkehitys, trendejä ja tunteiden takana viestejä, jotka auttavat yrityksiä vastaamaan tehokkaasti asiakkaille. Lisäksi peliin sosiaalisen median alustoilla, joten yritykset voivat olla laajempaa asiakaspohjaa.
“Meillä on henkilön sosiaalisen median profiileja verkossa tänne”, sanoo Nabong. “Tämä antaa sinulle eri kanavia, että voit jopa ottaa yhteyttä ihmisiä”, hän lisää. “Voin vain mennä tämän henkilön Twitter profiilia ja piipittää hänelle, tai ehkä lähettää hänelle Facebook viesti, ja tämä tekee monikanavaviestinnän hyvin helppoa.”
Lue tämä: Tech hub työtä “Nigerian seuraava iso idea”
Yrittäjät saivat ensimmäisen erän rahoitusta yrityksen jälkeen osallistu Accra Start-Up Weekend, kilpailu yrittäjille.
“Tulimme ulos voittajat sitä, erityisesti koska pystyimme vakuuttamaan noin 20 yritykset Ghana tulla maksavia asiakkaita palvelun”, sanoo Osei.
Dropifi otti ensimmäisen sijan Global Start-Up avoimessa kilpailussa vuonna 2012 ja voitti pääpalkinnon rahoittama yhdysvaltalaisen Kauffman Foundation. Joukkue lensi Brasiliaan aiemmin tänä vuonna väittää, että palkinto ja se oli siinä, että he tapasivat ensimmäisen kerran Dave McClure, perustaja 500 startup-ohjelman.
Osei ei epäröinyt lobata McClure.
Lue tämä: Miksi tech innovaattoreita ovat Afrikan tulevaisuus
Noin kaksi kertaa vuodessa, 500 startup poimii ryhmä noin 30 yritystä rahoittaa. Se tuo ne yhteen neljän kuukauden “boot camp”, jossa yritykset oppivat kaiken markkinoinnin strategiat myynti taktiikkaa, auttaa heitä kasvattamaan liiketoimintaansa ja houkutella sijoittajia.
McClure sanoo tämä oli ohjelman ensimmäinen suora sijoitus osaksi yrityksen Afrikasta.
“Joillekin ehkä kun olet investoimalla uuteen alueella he ovat varovaisempia siitä, meille se oli mahdollisuus ja olimme todella innoissamme”, hän selitti.
“Olen erityisen teki vaikutuksen David (Osei) ja hänen tulevan ulos luokseni ja yrittää piki minulle jotain, joka oli ehkä hieman liikaa kaukaa”, muistelee McClure. “Aluksi olin todella varovainen, ajattelu” OK, mitä tämä kaveri on Afrikasta tekee Rio, yrittää piki minua. ” Sitten se oli kuin, no, olin tavallaan kuullut kaasupolkimen ennen joten tiesimme he olivat eräänlainen legit (ja) tuotetarjonta kuulosti melko tähtäimessä panostuksemme filosofiaa. ”
Se voi olla kaukana kotoa, mutta se kesti vain kaksi vuotta trio nuorten Asiantuntijat ottamaan web-pohjainen käynnistys luokkahuoneessa Ghanassa maailman teknologia pääoman Kalifornian Piilaaksossa.

EU-Asia