African opstart til Silicon Valley

Dropifi har i dag over 6.000 kunder i mere end 30 lande. Holdet håber nu at udvide deres virksomhed på globalt plan med de færdigheder og viden, de opnår fra deres Silicon Valley oplevelse.
“Vores umiddelbare mål er at opbygge et bæredygtigt produkt, der kommer til at levere kontinuerlig værdi for vores virksomhed,” siger Osei. “I øjeblikket er vi fokuseret på det amerikanske og det internationale marked – USA, Storbritannien, Canada – men i et par år, vi ønsker at blive ledere i Afrika.”
I november 2011 grundlagde ghanesiske iværksættere David Osei, Kamil Nabong og Philips Effah Dropifi, et online-værktøj, der hjælper virksomheder sortere kundefeedback online. Omkring 20 måneder senere, er det blevet den første afrikanske selskab til at deltage i 500 Startups program, Silicon Valley-baserede seed speeder og investeringsforening.
“Jeg har aldrig tænkt på at flytte til dalen, så snart dette, for dybest set ønsker vi at opbygge en global startup virksomhed lige fra Ghana, der vil tjenesten hele verden,” siger Osei, Dropifi administrerende direktør. “Men kommer til dalen er bestemt et skridt foran, hvad vi havde forestillet os.”
Holdets rejse til verdens største opstart økosystem startede på Meltwater Entrepreneurial School of Technology i Accra, Ghanas hovedstad.
“David hen til mig og sagde, ‘det er ideen,” husker Effah, Dropifi s teknisk chef. “Han indså, at virksomhederne mister en masse information online på grund af denne lange og skræmmende kontakt formular (på deres hjemmesider). Indså jeg, at der er et enormt potentiale for det.”
Denne idé blev Dropifi, en widget, der søger at erstatte, hvad det beskriver som “den æra af lange og skræmmende website ‘Kontakt os’ formularer” og “stadig levere forretningskritiske indsigter og en spam-fri kunde engagement.”
Værktøjet hjælper business monitor kundefeedback. Den analyserer demografi, trends og de følelser bag de budskaber, for at hjælpe virksomhederne reagere effektivt på kunderne. Det er også vandhaner i sociale medier platforme, så virksomhederne kan få et bredere kunde rækkevidde.
“Vi har personens sociale medier profiler online heroppe,” siger Nabong. “Dette giver dig forskellige kanaler, som du selv kan kontakte folk fra,” tilføjer han. “Så jeg kan bare gå til denne persons Twitter profil og tweet til ham, eller måske sende ham en Facebook-besked, og det gør multikanal kommunikation meget nemt for dig.”
Læs denne: Tech hub arbejder på ‘Nigerias næste store idé ”
Iværksætterne fik deres første parti af midler til selskabet efter at have deltaget i Accra Start-Up Weekend, en konkurrence for iværksættere.
“Vi kom ud som vindere af det, især fordi vi var i stand til at overbevise omkring 20 virksomheder i Ghana til at blive betalende kunder for tjenesten,” siger Osei.
Dropifi tog også førstepladsen i den globale Opstart udvælgelsesprøve i 2012 og vandt førstepris finansieret af USA-baserede Kauffman Foundation. Holdet fløj til Brasilien tidligere på året at hævde, at prisen, og det var dér, de mødtes første Dave McClure, grundlægger af 500 Startups programmet.
Osei tøvede ikke med at lobbye McClure.
Læs denne: Hvorfor tech innovatorer Afrikas fremtid
Om to gange om året, henter 500 Startups en gruppe på omkring 30 virksomheder til at finansiere. Det bringer dem sammen til en fire måneders “boot camp”, hvor virksomhederne lære alt fra markedsføring strategier til salg taktik, for at hjælpe dem med at vokse deres forretning og tiltrække investorer.
McClure siger, at dette var programmets første direkte investering i en virksomhed fra Afrika.
“For nogle mennesker måske når du investerer i en ny region, de er mere forsigtige med det; for os var det en mulighed, og vi var virkelig begejstrede,” forklarede han.
“Jeg var særlig imponeret over David (Osei), og ham komme til mig og forsøger at pitche mig noget, der var måske en lille smule for meget af en lang skudt,” fortæller McClure. “I første omgang var jeg virkelig forsigtig, tænker ‘OK, hvad er denne fyr er fra Afrika gør i Rio, forsøger at pitche mig.” Så var det ligesom, ja, ville jeg sortere i hørt af acceleratoren før, så vi vidste, at de var slags legit (og) produktudbud lød temmelig meget på målet med vores investeringsfilosofi. ”
Det kan være en lang vej fra hjemmet, men det tog kun to år for en trio af unge teknikere til at tage deres web-baserede start fra et klasseværelse i Ghana til verdens teknologi hovedstad, Californiens Silicon Valley.

EU-Asia