70 $ петрол може да бъде бъдещето реалност

Тревър Хаузър, анализатор в групата родий, също смята, цените на петрола ще падне.
Хаузър се позовава на анкета на Bloomberg петролни анализатори показва средната прогноза на цените на петрола ще от $ 108 през 2014 г. до $ 95 при 2017. Той посочва пазара на фючърси, където петролът за 2017 доставка момента търгува за под 89 $ барел.
“Би било грешка да се предположи, че еуфорията цена на петрола от 2007-2008 не ще, в някакъв момент, да бъде последвано от дългосрочно регулиране подобно на падането на цените на петрола 1980”, Ейми Майърс Джафи, изпълнителен директор на енергия и устойчивост в Университета на Калифорния, Дейвис, пише в блог пост по-рано този месец.
Цените на петрола се е сринало през 1980 г., след огромните инвестиции, направени през 1970 г. в отговор на високите цени, които епохата. Jaffe твърди разпадането би вече се е случило, ако не бяха лесни паричната политика, която продължаваше брой евтини и лесно достъпни за инвеститорите през последните няколко години.
Той също така отбелязва последния годишен очаквания от Международната агенция по енергетика, което показва нарастващ продукция от САЩ, Канада и другаде измествайки барела ОПЕК на пазара.
ОПЕК може да се опита да намали производството да се запазят цените високи, но има сериозни въпроси за това дали всички нейни членове, паричните закъсал и сега е силно зависим от високите цени на петрола, ще се придържа.
Дори ако ОПЕК са нарязани, самият призрака на масло, че да бъде на разположение на земята, ако е необходимо може да изпрати цената на петрола още по-ниски, отколкото на текущия пазар фючърси предлага.
“Според нас е налице значителен спад риск за текущи цени”, каза Хаузър. “Ако картела сближаване разгражда и членове произвеждат повече от прогнозата на МАЕ предполага, цените ще бъдат още по-ниски.”
Тя мисли, че масло в $ 50 до 70 $ гама ще бъде новата норма в три до пет години, а дори и вижда 30 долара за барел, ако на пазара над-коригира.
Прогнози Jaffe може да бъде един от най-мечешки там (или бичи, ако сте шофьор). Много от големите инвестиционни банки все още имат средносрочни прогнози за цените на петрола в близост до $ 100.
Те твърдят, че подобряването на икономиката ще насърчи по-голямо търсене, че новото производство се нуждае от поне $ 70 за барел е икономичен, и че ако цените някога е спад под 70 $, хората ще използват много повече от това, че цените скоро ще отскочи. Но не всички банки мислят по този начин.
Citigroup е настоящата цел на цената на петрола в диапазона $ 80-90 до края на това десетилетие, позовавайки се на цялата нова продукция и по-голямо внимание на опазването.
Има една стара поговорка в петролната индустрия: Най-добрият лек за високите цени е високите цени. Растящите цени доведе до нови инвестиции, въвеждането на нови доставки за пазара. И това е точно това, което се случва, тъй като цените на суровия отиде разстояние до състезанията почти едно десетилетие ago.Oil при 100 долара за барел помогна привличат огромни суми пари, които е направила възможно революция шисти в САЩ, от друга, петролните пясъци развитие в Канада, и ултра дълбоки води производството от Мексиканския залив и офшорни Бразилия.
То също ускориха опазване. САЩ превозни средства са 23% по-ефективни, отколкото са били през 2007 година. Хвърли в нарастващите производствени от Ирак и забавяне китайски растеж на търсенето и е възможно света скоро ще бъде отново наводнени в масло.

EU-Asia