Untitled

Kompania Guitart është tashmë shtyn risi, duke u përpjekur për të shkuar pasura me një hotel me pesë yje dhe kazino në Lloret de Mar, ndërsa edhe ruajtjen e disa prej hoteleve më tipike e saj të turizmit masiv.
Një brez mbi tog skrap: A mund të shpëtohet Evropa?
“Ne mendojmë se klientela është diversifikimin shumë dhe në këtë fushë, unë mendoj se ne kemi nevojë për një hotel me standardet më të mira, me cilësi të mirë,” tha Guitart.
Thyerja larg nga modeli hotel popullor turizmit mund të jetë e ardhmja për industrinë e Spanjës, por kjo nuk do të jetë e lehtë. Lloret de Mar, si shumë të tjerë në Spanjë, ende caters të turizmit masiv.
Kriza ekonomike e Spanjës është në vitin e gjashtë të saj të drejtë ende turizëm, me vlerë 11% të PBB-së, po e mban vetin, një nga disa pika të ndritshme në një horizont të zymtë.
Summer, natyrisht, është sezonin e lartë për turizmin në Spanjë. Vendi është destinacioni i katërt më i madh në botë turistike, pas Francës, SHBA dhe Kina, sipas Organizatës së Turizmit Botëror të OKB-së, me seli në Madrid.
Sektori i turizmit i Spanjës është shëruar nga një rënie 9% – një humbje prej pesë milionë turistë – në kulmin e krizës në vitin 2009. Vitin e kaluar, ajo ishte kthyer në nivelet e parakrizës e 57.700.000 vizitorët ndërkombëtarë.
Interactive: Kombi juaj është e drejtë?
Në pjesë, për shkak të një Kërkim agresiv për tregje të reja, që nga kriza jo vetëm spanjollët detyruar për të ulur prapa në pushime, por edhe në mesin e ngadalësuar rritjen e britanikëve dhe turistëve gjermanë, dy nga grupet tradicionale të vizitorëve.
Climent Guitart mund t’ju them në lidhje me këtë. Ai zotëron tetë hotele në Lloret de Mar, dhe tha, “Tre vitet e fundit, ne kemi trefishuar, shumëzuar me tre, numri i rusëve që vijnë në këtë zonë.”
Ashtu si Katerina Kharina dhe shoqja e saj, të dy koreografët nga Rusinë perëndimore, të cilin e kemi takuar në plazh.
“Këtu është shumë e ndryshme,” tha Kharina. “Nuk ka asnjë krizë në Rusi. Këtu ajo është e lirë. Rusët si Spanja”.
Raporti tha se 57% e qyteteve bregdetare të vendit ofrojnë më pak se pesë metra katrore e plazhit per turist dhe mbeten shumë të sezonale, me Okupimi 85% në muajin gusht, por mezi 35% jashtë muajve të verës. Ajo bëri thirrje për produkte të reja turistike.
Vera nuk mund të ketë ardhur mjaft shpejt për Lloret de Mar, një vendpushim turistik në veri të Barcelonës që është e mbushur me udhëtarët e rinj nga Britania, Gjermania, Franca dhe Rusia.
Dhe spanjollët si Lidia Gonzalez mund falënderoj rusët për karrierën e saj të re si një vajzë në një nga hotelet Guitart së.
Një nënë e dy fëmijëve, kriza Gonzalez detyruar nga biznesi vet e saj sallon e flokëve.
Kërcënimi i ardhshëm i Spanjës: Humbja e 20% të ekonomisë së saj
Për disa muaj, ajo ishte në mesin e 27% të Spanairds të cilët janë të papunë, derisa hotel punësuar atë për verë.
“Në të fundit kjo punë doli dhe kishte pak lehtësim për të gjithë familjen, që të jetë në gjendje për të paguar disa nga faturat tona,” tha Gonzalez, duke marrë një pushim nga pastrimi një dhomë.
Ajo dhe shumë të tjerë kanë kontrata vetëm për sezonin veror të lartë, dhe të shqetësuar shumë se çfarë vjen më pas.
Disa ekspertë shqetësohen, gjithashtu, në lidhje me të ardhmen e industrisë së turizmit. Ata thonë se formula e Spanjës turizmi ka qenë i njëjtë për dekada – diell dhe rërë. Por, me krizën ekonomike, ka thirrje në rritje për që të ndryshojë.
Lexo më shumë: Qipro për Pashkë? Vetëm dal para ekstra
Një studim i kohëve të fundit nga ESADE Barcelona me bazë shkolle biznesi paralajmëron qytetet e vendit plazh mungon “planet strategjike të përmirësimit,” dhe “të ndjekin një model të stagnuar të turizmit.”
Gjatë ditës, ata dynden në plazhin kryesor me prejardhje saj gremina në Mesdhe, dhe natën ata turmën rrugët rreshtuar me klubet quajtur, londinez Spot Hot apo Zoo.
Lexo më shumë: kostoja njerëzore e krizës financiare të Spanjës
Kjo është një skenë përsëritet deri poshtë dhe bregdetin e Spanjës gjerë përgjatë Mesdheut, Këshilli i Atlantikut dhe arkipelagë e saj të famshme, Ishujt Balearic dhe Kanarie.

EU-Asia