Untitled

Dodatnih 50.000 $ aplikacija naknade i takozvani 7500 $ “due diligence naknada” postoje na vrhu investicija.
Ako je odobren, novi građani će uživati ​​bezvizni pristup skoro 120 zemalja, koji uključuju Velika Britanija, Francuska i Kanada.
U Europi, Austrija stoji kao usamljeni zemlja u kojoj državljanstvo investicije je moguće, prema Henley and Partners.
Ruta, poduzeti nekoliko i postiže čak i manje, može se dogoditi za “pružanje izuzetne usluge u interesu Republike”, navodi se u austrijske vlade website. Jedan takav servis koji je izbacila prije klijente, dodao Henley & Partners, je direktna investicija 10 miliona dolara
1. Sveti Kristofor i Nevis
Keš za državljanstvo je jednostavan koncept razumjeti. To najbolje odnosi na samo dva zemalja u svijetu – od kojih oba se dogoditi da bude na Karibima – i je 100% pravni i može se dogoditi za samo nekoliko mjeseci.
Najmanji narod u svim of the Americas, otok federacije Sv Kristofor i Nevis, iskušava bi-biti građani s više od tropske lahoru, njišući palmama i bijele pješčane plaže. Također ne mami sa poreza na dohodak, a dodatak za više državljanstvo i bezvizni pristup gotovo 130 zemalja i teritorija.
“Sve u svemu, Sveti Kristofor i Nevis jasno nudi najatraktivniji državljanstvo-po-investicioni program dostupan danas”, kazao je Henley and Partners, a Zurich-based savjetovanje specijalizirana u globalnom prebivalište i državljanstvo planiranja u proteklih petnaest godina.
Established in 1984, Sveti Kristofor i Nevis ‘državljanstvu-po-investicioni plan je najduža-program rada u svijetu i nudi dvije avenije na novi pasoš.
U jeftinija varijanta zahtijeva 250.000 dolara doprinosa Sugar zemlje industrije Diverzifikacija fondacije. Započeo u 2006, ima za cilj da prebaci zemlju od šećera-zavisi u servis orijentisane ekonomije.
Ulaganja u nekretnine – i viši 400.000 $ ulaganja – je drugi put do državljanstva. A vlada website prigodno prikazuju gotovo 60 odobrenim dešavanja – uz primamljivu imena poput Sundance Ridge, Calypso Bay i Windswept Residence.
Svako u svijetu može podnijeti zahtjev za državljanstvo, osim jedne države: Iran. Iranski državljani bili podobni do kraja 2011, kada je premijer Ured je obustavio program nakon Iranci napali britanske ambasade u Teheranu.
Kada je kontaktirao CNN, a Sveti Kristofor i Nevis je glasnogovornica kaže da je broj kandidata prihvatila pod državljanstvo-by-investicioni program “je povjerljive informacije koje se CIU ne daje u javnost.”
Henley and Partners je naveo da “malo pasoša izdato.”
2. Dominika
Ako imate manje novca za investiranje, Dominika je još jedan tropski Karibi destinacija u obzir.
Dok još uvijek nije zvaničan, ovaj treći Karibima otoku nacije može dozvoliti ekonomskog državljanstva čim ovog ljeta.
Nakon godina i nazad, u zemlji parlament konačno donesen svoje kontroverzne Državljanstvo-po-investicionog programa (CIP) Bill mart, prema lokalnim izvještajima.
Slično Sveti Kristofor i Nevis, 250.000 dolara doprinosa Narodne zemlje Fonda za razvoj ili $ 400.000 nekretnina ulaganja u razvoj odobrila je potrebna. Treća opcija je $ 1.500.000 “poslovne investicije”, koja omogućava kandidat da stavi novac u vladi-odobrenih biznisa.
Ne treba brkati sa Dominikanskom Republikom, ovaj otok samo oko 73.000 ljudi je ponudio državljanstvo-po-investicioni plan od 1993. Među četiri paket opcije, jedan podnosilac zahtjeva ulaganje samo 100.000 $ depozit Narodnoj banci Dominika, thecountry najveća financijska institucija. Investicija iznos udvostručuje za četveročlanu obitelj.
Kandidati moraju biti “izvanredan karakter,” mora čekati “najmanje osam tjedana” na odobrenje i moraju imati “osnovni nivo” engleskog, prema Dominika stranice detaljno državljanstvo putanju.
Dodatni bonus: investitori mogu ostati u svojoj domovini za obaveznu intervju pod uvjetom da platiti troškove liječenja za tri člana intervjua panela da leti na njih – puni trošak hotela, avionske karte, na neodređeno dnevnice i dodatnih $ 3,000.
Međutim, manje investicija prepreku, u odnosu na St. Kitts i Nevis, daje samo bezvizni pristup 85 zemalja.
Više od 2.000 obitelji stekli državljanstvo kroz shemu, prema Henley and Partners.
3. Antigva i Barbuda
Jeste li iznuren sa svoje zemlje, žele da plaćaju manje poreze, uživaju slobodu da putuju i težiti viši kvalitet života?
Pa, ako imate što manje 100.000 $ onda si mogao kupiti državljanstvo u maleni, tropski Karibi narod koji otkucava sve te kutije. Bump investicija do 5 miliona, a svoj kvalitet života mogao rakete kao što ide Down Under, dvostruko i bečke kafa mogla započeti jutro rutinu – sa nagradjena pristupom kroz gotovo cijelu Evropu.
PROČITAJTE: Gdje se Edward Snowden?
Osim očiglednih zemljama kao što su Sjedinjene Države, Kanada i Velika Britanija, koje imaju investitor programe i staze na državljanstvo, ovdje je lista zemalja možda ste previdjeti. Oni će vas dočekati – ako im pokazati novac.

EU-Asia