Untitled

Rusija je, također, pruža paradoks. Čelnik zrakoplovne tehnologije u Hladnom ratu, to je kvalificiranih radnika i pristup naprednim istraživačkih centara – posebno u aerodinamici. Njegova dokazano raketom Sojuz ostaje jedini način astronauti iz bilo kojeg naroda može doći do Međunarodne svemirske postaje. No, dok je to još uvijek ostaje vojni zrakoplovi elektrana i izvoznik, njegov komercijalni uspjeh bio slučajan. Ruski Sukhoi Superjet najnovije, unatoč pomoći od talijanskih partnera, čini se malo vjerojatnim da izbiti u potpunosti u širem tržištu izvan ex-CIS naroda. Prati na jednom prolaza zrakoplova, MC-21 je suđeno da ide gore protiv vladajućeg Airbus A320neo i Boeing 737 MAX.
Seattle ili Toulouse u Sao Paulu, Bangalore ili Tianjin?
on želi izgraditi autohtoni svemirska industrija je lako razumjeti. On pruža visoko kvalificiranih, dobro plaćene poslove i zahtijeva veliki industrijski lanac opskrbe. Prestige i međunarodnim poštovanje su dodatni bonus. Što je još važnije, u vojnoj sferi svemirska industrija uvjerava da država ne može razvijati, izgradnju, upravljanje i održavanje najnaprednije vojne opreme sama. Zrakoplovstvo je također unosan posao pružanje naprednih tehnoloških proizvoda koji Naredba premiju. S velikim narudžbama iz brzorastuće azijske diskontne zrakoplovne kompanije Air Asia i Lion Air demonstriraju, potencijal je ogroman.
Made in Brazil
Jedan BRIC nacija kovanja put je Brazil. Nakon državna prvakinja Embraer počela regionalne zrakoplova i vojne COIN zrakoplov, što je uspješno provalio u tržištu poslovnog jet – čak do te mjere od otvaranja tvornice u Floridi. To će uslijediti Airbus i Boeing u pokretanju ponovnog motorom verziju svog E-jet zrakoplova obitelji. Ali ona ima velike ambicije, također, u vojnom zrakoplovstvu – njegova KC-390 prijevozu ima za cilj zamijeniti Lockheed Martin C-130 kao jet-powered standardnog vojnog transporta. U međuvremenu, njegov Super Tucano svjetlo napad zrakoplovstva je izabran od strane SAD-a za opskrbu afganistanskog ratnog zrakoplovstva – ključna postignuća.
Infografika: stanje globalnog zrakoplovstva
Globalni centar gravitacije za aeronautiku je kroz dramatične promjene tijekom posljednjih 110 godina. Prije Drugog svjetskog rata Europi dominira zrakoplovstva s transatlantske Zeppelins, high-speed hidroavioni i mlaznih motora istraživanja. Poslije rata, američki tookover u komercijalne jet prijevoza kao što su sudjelovali u utrku u naoružanju sa Sovjetskim Savezom tijekom Hladnog rata. Od pada Berlinskog zida, Europa je priređen preporod u komercijalnom zračnom prijevozu, s Airbus i Boeing u borbi za zrakoplovima.
No, kao i ekonomska moć prebacuje u azijsko-pacifičkoj regiji, bit ćemo vidjeti nastanak nove
Indija trutovi
Drugdje, Indija također ima velike planove – iako je to vrti oko vojne zrakoplovne projekte. To je zajednički projekt s Rusijom za izgradnju stealth borce, a također planira razviti vlastiti stealth bespilotnih neradnik. Međutim, unatoč uspjehu u proizvodnju inženjera i jarke IT sektor – to je borila s autohtonim zrakoplova programa. Indija je prethodna nacionalni borac projekt, LCA Tejas, patio od nedostatka prikladnog motora. Još jednostavnije svjetla 14-sjedala prigradskim prototip, konanoj Saras, srušio se u 2009. Ipak, zajednički turboprop prometni projekti s Rusijom ukazuju na to da Indija nije vjerojatno da će odustati samo još.

EU-Asia