Untitled

Sloboda Gledajte glavu Larry Klayman rekao je u priopćenju da je potrebno održati vladu na odgovornost.
“Ne možemo dopustiti ‘Big Brother’, Orwellian Vlada špijun na američki narod pristupiti svojim povjerljive komunikacije za učinkovito uključivanje građana u” svojim zarobljenicima. ‘”, Kazao je. “Zato je ova tužba klasa akcija, kojima su svi Verizon Korisnici su dobrodošli da se pridruže, bez obzira na njihova politička uvjerenja, će služiti kao sredstvo za drugom američke revolucije, one koja se provodi u miru i legalno, ali i nasilno.”
Ostali tužbe preko programa NSA nadzora mogao biti podnesena u narednim danima strane drugih telekomunikacijskih kupaca.
ACLU, drugi zagovaraju privatnost i pojedini telekom kupci su izazvali različite programe nacionalnih agencija za sigurnost u prošlosti, ali nisu bili uspješni u saveznim sudovima.
Vrhovni sud u veljači blokiran tužbu preko metenje elektroničke prisluškivanje Amerikanaca povezanih s potencijalno sumnjivih stranih terorista i špijuna.
Objavljivanje u Guardiana i Washington Post su ogorčeni građanskih, političkih libertarijanisti liberala i konzervativaca neke, i pokrenuo novu politiku zaštite privatnosti i raspravama. No, pravni izazovi očekuju se uzbrdo borbe u saveznom sudu.
U Stranges ‘odijelo i drugu građanske slobode grupe ovaj tjedan usmjeren na telefon nadzora u kojem NSA je rekao da su primili podatke iz velike telekomunikacijske tvrtke.
“Ova mreža za ptice program je zasigurno jedan od najvećih nadzora naporima ikada pokrenuta od strane demokratske vlade od svojih građana”, rekao je Jameel Jaffer, rekao je direktor za pravne američke građanske slobode unije, koji se u New Yorku s građanske slobode unije u tužbom .
Oni tvrde taj program, koji je Bijela kuća kaže se brižno i zakonito primijeniti i neophodan alat u borbi protiv terorizma, krši Prvi amandman prava slobode govora, kao i četvrti amandman pravo na privatnost.
Ne znak NSA leaker kao američki istrage gradi pare
Pritužba je također tereti inicijativa prelazi ovlasti da Kongres pruža kroz Patriot Act, koji je bio odgovor na rujan 2001 al-Qaide napada na Sjedinjene Američke Države.
U Stranges ‘sine, Navy SEAL Michael Čudno, poginuo je u padu helikoptera u 2011 Afganistanu.
Uz Freedom vlade watchdog straže Stranges kažu njihovi telefonski zapisi nezakonito pristupljeno od strane domaćih špijunskih agencija, jer su “bili vokalne o svojoj kritici predsjednika Obame kao vrhovni zapovjednik, njegove administracije, i američke vojske.”
Bivši NSA računalo izvođač, Edward Snowden, je priznao da je curenje informacija o državnim nadzornim aktivnostima, rekao je britanski novinar koji Verizon Business Network je naredio tajnim saveznom sudu predati podatke telefonskih poziva objavljene od 25 travanj – 19 srpnja.
Obavještajni dužnosnici kasnije potvrdio programa, za koji analitičari kažu vjerojatno obuhvaća sve američkih prijevoznika.
Oni već podnio tužbu protiv države nad nesreći Afganistana helikopterom u kojem je poginulo 38 ljudi. Strange, 25, i drugim članovima njegove elitne SEAL Team VI ubijeno, zajedno s drugim američkim specijalnim snagama, Nacionalne garde i afganistanskih vojnih postrojbi.
U Stranges su tužili Obamu, odvjetnik Eric Holder, NSA redatelj Keith Alexander, Verizon, vladine agencije i sudac koji je potpisao tajni nalog na telefon nadzora.
U tužbi, par tvrdi da je njihova privatnost i slobodu govora prava su ugrožena od strane navodnih “kaznena djela.”
Navodni nadzor “krši tužitelja i članovi klase ‘pravo na slobodu udruživanja i to da su i drugi umoran i strah od kontaktiranja druge fizičke i pravne osobe putem mobitela iz straha od zloupotrebe državne vlasti i odmazde protiv tih osoba i entiteta osporiti zlouporabu moći vlade. ”
Tužba ponudio nikakve specifičnosti svakog ciljanog nadzora. U Stranges temelji svoje tvrdnje o “informacija i uvjerenja.”
U Stranges i drugim obiteljima poginulih su navodno vladu zataškavanje, propitujući službenu priču o incidentu.
U Stranges kažu da je propitivanje ima ih cilja za nadzor.
Nije bilo početni odgovor na tužbu iz ugroženog državnim dužnosnicima, uključujući i Ministarstvo pravosuđa.
Početne pravni izazovi na Vladin brišući elektronski nadzor programa počela izlaziti s jednom paru navodeći da su izdvojena za praćenje jer je kritizirao američku vojsku.
3 milijarde dolara u klasi akcija tužba je Mary Ann i Charlesa čudno u Philadelphiji se vjeruje da je prva parnični postupak protiv Obamine administracije od prošlotjednog objavljivanja blockbustera u objavljenim izvješćima o super tajnim National Security Agency nadzor napora.
To objavljivanje, a druga uključuje NSA nadzor e-mailova koji su ponovo su se pojavile raspravu o državnom zbirku osobnih podataka u globalnoj potrazi za teroristima i kriminalcima.
Zagovornike prava građana, kažu da su mjere su neprihvatljive upada. No, navijači kažu da su pravne i dale dokaze da je pomogao zaustaviti terorizam parcele.

EU-Asia