Untitled

Brazil – verdens sjette største økonomi – betragtes som en af ​​de nye markedsmuligheder supermagter det næste årti og er en del af den tidligere Goldman Sachs økonom Jim O’Neill berømte 2001 akronym, BRIC, der henvises til Brasilien, Rusland, Indien og Kina.
På trods af denne fakturering, har landet kæmpet med relativ lav vækst i de sidste to år, optagelse kun 0,6% stigning i 2012.
LÆS MERE: Brazil afslører gyngende svar på vuvuzela
Curado sagde: “Jeg håber Brazil opnår kontinuerlig vækst med social integration Vi har været i stand til at bevæge sig millioner af mennesker i samfundet fra elendighed til fattigdom, fra fattigdom til middelklassen, og det er grundlæggende Vækst uden inklusion ikke går.. overalt. ”
Den administrerende direktør er også håbefulde fodbold VM i 2014 og OL i 2016 vil gå et stykke vej til at forbedre levevilkårene i Brasilien, hvilket fører til infrastrukturinvesteringer i veje, offentlig transport og lufthavne.
Executive jetfly er en glamourøs koncept; smide i komfort, ydeevne og robust design, og det bliver en forretning med sex appeal, ifølge chef for en brasiliansk rumfart gigant.
Han tilføjede: “Brasilien er desværre ikke et oplagt destination for high-tech virksomheder til at investere i at bygge for eksempel en global platform for eksport … En masse er drevet af det brasilianske hjemmemarked.”
Frederico Curado, leder af Embraer, fortalte CNN, at selskabet havde kombineret “det bedste fra begge verdener” for at skabe en meget “sex tiltalende” linie i udøvende jets.
Ifølge Curado gør høj omkostninger og bureaukrati er det vanskeligt at gøre forretninger i Brasilien, på trods af dens “enormt potentiale”.
Embraer fremstød ind på markedet for 13 år siden tog konkurrencen som en overraskelse, men det blev en “game changer”, på grund af dens fokus på design, komfort og magt, Curado sagde.
Selskabets første model var den Legacy 600 og det nu planer om at frigive to mere i så mange år, med markedet stabilt efter finanskrisen eksploderede fem år siden, ifølge Curado.
Virksomheden leverer også 50% af flyets for den brasilianske luftvåben og Curado fortsat forpligtet til det pågældende land. “Endeligt Brasilien er vores største forsvar kunde, altid har været, vil altid være,” sagde han.
Men efter en nedgang i eksporten af ​​forarbejdede varer i det seneste årti er konkurrenceevnen blevet udhulet af en stærk valuta.
Virksomheden leverer også 50% af flyets for den brasilianske luftvåben og Curado r

Embraer vinder trækkraft i sektoren, sagde han. “Vi er omkring 15% af markedsandelen målt i antal af fly fra 12 år siden, så det er en voksende forretning for os,” tilføjede han. “I en vis forstand [det er] outgrowing den kommercielle virksomhed.”
Embraer, der blev grundlagt for over 40 år siden, ser også at gøre indhug i det amerikanske forsvar marked. I februar US Air Force annonceret det havde valgt Embraer Defense for sin LAS (Light Air Support) program, en kontrakt om 20 fly til en værdi 427 mio $.

EU-Asia