Untitled

Као резултат ових проблема, Зинга је акција се чами испод $ 3.50. Ипак, акције су до скоро 30% ове године на наде да би Зинга је корака у правном коцкање исплатити. ИнДецембер, Зинга поднео пријаву за гаминг лиценцу у Невади. Зинга је раније најавио партнерство са бвин.парти, британска компанија за игре која је специјализована у онлине спортско клађење, покер и бинго.
“Нико од нас није очекивало да се суочи дан као данас, посебно када толико наше културе је о расту,” Зинга генерални директор Марк Пинцус написао у блогу. “Али мислим да сви знамо да је то неопходно да се креће Зинга рекао је” знатан “смањење трошкова од отпуштања ће уштедети компанији 70 милиона долара на 80 милиона долара годишње Акције Зинга (ЗНГА) пао 10% на вестима..
“Нико од нас није очекивало да се суочи дан као данас, посебно када толико наше културе је о расту,” Зинга генерални директор Марк Пинцус написао у блогу. “Али мислим да сви знамо да је то неопходно да се крене напред.”
Друштвене игре је постао толико популаран да је то било тешко да одржи лидерску позицију, Пинкусе додао.
Компанија је потврдила своје приходе и зараде по акцији смернице и за текући квартал и целу годину. Али Зинга сада очекује нето губитак од 28,5 милиона долара између $ и $ 39 милиона током текућег квартала, горе од $ 27.6 милиона долара губитка аналитичари анкетирани од стране Тхомсон Реутерс је очекивао.
Било је јасно да је месецима друштвене игре компанија је у невољи. Децембар 2011 Завод је разочаравајуће, Зинга је куповина “извући нешто” кафу ОМГПОП васдисастроус, а многи од игара компаније је подбацила.
У октобру 2012, Зинга смањи 5% својих запослених, затворио своје канцеларије и Бостон предложене затварањем свог Јапана и Велике Британије канцеларије. Што је још горе, Зинга је такође најавио да ће се о десетак зграда игре – око пет и више су од тада затворена.
Укидања радних места ће бити издата у свим деловима компаније, а Зинга ће затворити неколико локација канцеларије. “Фармвилле”, произвођач се није рекао који ће бити канцеларије Схуттеред, али Технолошки блог АллТхингсД известио да Њујорк, Лос Анђелес и Далас су на пања.
Зинга је рекао да су “знатан” смањење трошкова од отпуштања ће уштедети компанији 70 милиона долара на 80 милиона долара годишње. Акције Зинга (ЗНГА) пао 10% на вестима.
И финансијски директор Дејв Вехнер и главни дизајнер игрица Брајан Рејнолдс су напустили компанију у последњих неколико месеци.
Зинга је у понедељак саопштила да ће отпустити 520 радника или 18% своје радне снаге, као део напора да стабилизује финансије у компанији боре видео игара.

EU-Asia