Јапанске акције довести до Азије

Злато достигао једномесечни висок од $ 1,314.49 унцу, настављајући да се опорави од ока-заливање слајду прошлог месеца до три године ниско око $ 1,180.71.
Било је мало реакција на вест да Федералне резерве се “разматра” преломни 2003 одлуку да се прво дозвољена регулисане банке тргују на физичким робним тржиштима.
Једна реченица изјава сугерише ФЕД узима много дубље, широк поглед на то како банке послују на тржиштима роба него што се раније веровало, због интензивирања лупом све од трговину електричном за метале складишта.
Али његов велики победа је такође изнео забринутост да би могао да пребаци фокус на националистички програм уместо тога.
“Резултати избора би требало да буде позитивно за Никкеи и негативан за јена,” ЈПМорган аналитичари написао је у извештају.
Али они очекују малу тржишну реакцију обзиром исход је већ увелико у цену, а дебата око политике неће почети најмање до краја лета.
Ауссие је додатно охрабрен вестима о више тржишно оријентисаних реформи у банкарском сектору Кине, Аустралије највећа извозна тржишта.
Кинеска централна банка је уклоњен контроле на стопе Пласмани банака у дуго очекивани потез који би могао смањити финансијске трошкове за предузећа, нудећи наду да ће јефтинији кредит помоћи подржавају омекшавања економију.
Токију Никкеи је порастао за 0,8 одсто, пошто је раније попео чак 1,2 посто, док је МСЦИ (НИСЕ: МСЦИ – вести) је најшири индекс азијско-пацифичких акција ван Јапана напредовао 0,4 одсто.
“Абе победа било је очекивано, али то даје позитиван резултат на тржишту, као што подиже очекивања да ће закон проћи лакше и он може да се фокусира на ревитализацији привреде”, рекао је Такуја Такахаши, стратег у Даива Сецуритиес (Отхер ОТЦ: ДСЕЦФ – Невс).
Девизном тржишту реаговао уздржано да освоји Абе је, укратко продајом јена који одводе 1-1/2 недељу ниско на долар и девет недеља корито у односу на евро. Након тога је одбија назад као што је долар омекша широко.
Долар је био последњи 0,8 одсто нижа на дан у 99.78 јена, уназад од раног рекорд од 101,05, док је евро склизнуо 0,7 одсто, на 131,39 у односу на високе од 132.47.
У односу на долар, евро је лебдео до 0,1 одсто од краја Њујорку нивоа до $ 1.3166, док је долар напредовао 0,5 одсто, на 0,9220.
Роба је углавном чвршће захваљујући мекшим долар. САД сирове одржана у близини 16 месеци врхунцу $ 109.32 долара за барел, док је бакар добио 0,5 одсто, на 6.951 тона.
Јапанске акције водио азијским тржиштима се у понедељак, док је јен пала кратко након што је премијер Шинзо Абе је добила солидну платформу да настави своју агресивну воки рефлате трећи највећи светски економију.
Велика победа за Абе у недељних избора за горњи дом парламента значила је сада могао да се усредсреди на спровођење тешких економских реформи, “Трећи стрелицама” његовог “Аберномицс” рецепта крајњим дефлације. Друге две стрелице бити супер лако монетарне политике и потрошње.

EU-Asia