Јаболко тестови iPhone детектор на движење

Јаболко се појавува да се тестирање надвор автоматиката карактеристики кои ќе ги споделите со луѓе го контролираат нивниот iPhone со поместување на нивните глави.
Функција, прво пријавени од страна на 9to5 Mac, беше откриен во инвеститорот верзија на најновата Apple мобилен оперативен систем, iOS 7, и се уште не е јавно достапен. Тоа е опција во Пристапност мени што ги надминува вообичаените екран осетлив на допир контроли.
Таа работи со користење на пред-соочува iPhone или iPad камера за откривање на движењата на главата, според извештајот. Кога е вклучен, системот автоматски тече низ секој опција на екранот додека корисникот го избира оној тој или таа сака со вртење неговата или нејзината глава на една страна.
Лево или десно движењата на главата може да биде доделен на различни задачи, вклучувајќи враќање на главната почетниот екран, прикажување на известувања или активирање на глас асистент Siri. (Можете да се види на видео demonstrationhere.)
Пристапот појавува одземаат многу време, но се во состојба да отидете на телефон интерфејс на овој начин со движењата на главата потенцијално би можело да биде корисно за луѓе со ограничена подвижност или други пречки во развојот кои го прават допир или глас интерфејси тешко да се користи.
Новата верзија на iOS мобилен оперативен систем е сеуште во бета тестирање, кога неговите карактеристики се користи од страна на развивачите на создавање на нови апликации додека Apple поправки грешки и полирање на интерфејс. Редовно корисниците на iPhone ќе биде во можност да ги надградиме на iOS 7 во есен.
На главата движење функција е наменета како за пристапност опција, но тоа е лесно да се замисли слични автоматиката карактеристики стануваат се повеќе вообичаена на уреди во иднина.
Детекција на движење технологија која Ви овозможува да контролирате компјутер интерфејс е симната во изминатите неколку години. На Microsoft Kinect и наскоро ќе биде ослободен-уред од скок движење користат моќни длабочина сензор камери. На Kinect може да се открие скелет на една личност, лице, па дури и изрази. Престапна детектира гестови, како што прст движења.
Во краен случај, редовна smartphone апарати може да изврши некои ситни детекција на движење карактеристики, но тие се уште се во рана фаза и треба работа пред тие да се доволно добри за да бидат практични алатки.
Автоматиката опции се веќе никнуваат во Smartphones. Samsung Галакси S4 поддржува око лизгање, поместување на страница, кога очите на корисникот погледне нагоре или надолу, и откривање кога предлогот е запрено.
Ако се погледне далеку од видео, додека пак е игра, тоа може автоматски пауза. Таа, исто така поддржува гестови, како што се подигање на повиците кога ќе се бранува рака во текот на уред.

EU-Asia