Японските акции мини преди уикенда гласуване

Бернанке заяви пред Банковата комисия към Сената в четвъртък, че е твърде рано да се прецени дали последните “смесени” сигнали от американската икономика ще подтикне централната банка да отложи плановете си да отрежете облигационната си купите тази година.
Обещанието си да бъдат гъвкави успокоят световните финансови пазари през тази седмица и помогна диск Wall Street да записва затваряне върхове.
Стоковите пазари също взе сърце, с мед възстановява от една седмица прегледайте за 6.940 щатски долара за тон, а златото отскочи до $ 1291 за тройунция от ниска от тази седмица от $ 1,270.41.
Американският лек петрол се проведе в близост до 16-месечен връх над $ 108 за барел, подкрепен допълнително от признаци на по-силна икономика на САЩ.
Токио Nikkei завърши с 1,5 на сто по-ниска, след като опита от печалби от над 1 на сто до спад от 2.7%. Спад в петък е почти унищожена голяма част от печалбите от тази седмица и накъсано сесия може да направи европейските инвеститори предпазливи.
“Слаб старт се очаква в Европа, тъй като някои разочароващи резултати овърнайт приходите от Google и Microsoft се претегля на настроения и Азия тъпче предпазливо сред накъсано търговия”, заяви Джонатан Sudaria, търговец в столичния Спредът в Лондон.
Дилъри каза печалба, като от някои големи играчи бутна Nikkei в отрицателна територия, която след това се спъна големи продажби на фондовите фючърси, които работят на разпродажби. Тънки условия на пазара преувеличени движения.
“Това е като мини-версия на това, което се случи през май”, каза Тачибана ценни книжа стратег Кеничи Хирано, позовавайки се на голямо предизвикателството, че пазарът Tokyo имали преди два месеца.
“Въпреки че някои чуждестранни фондове могат да продават акции, след като горната избори къща, очаквам Nikkei ще надхвърли 15 000 през следващата седмица.”
Борси в Азия бяха по-мек, с изключение на тези ресурси в Индийския която достигна седем седмичен връх. Пазарът бе подкрепен от ралито в Tata Consultancy Services (TCS.NS) ден след като софтуерни услуги износител публикувал добри печалби от разчетите.
MSCI на широкия индекс на Азиатско-Тихоокеанския акции извън Япония се измъкна 0,5 на сто и е на път да приключи с плосък за седмицата.
ИЗБОРИТЕ Eyed
Япония на управляващата Либерално-демократическата партия (ЛДП) и неговата нова Комейто партия (NKP) коалиционен партньор се очаква да спечели шумно в горната камара на изборите в неделя.
“Резултатът от горните избори този уикенд къща ще помогне да се определи способността на Abe администрация за постигане на структурни реформи и дългосрочната си стратегия за растеж” Barclays Capital анализатори, пише в доклада.
“Ако LDP-NKP коалиция спечели контрола на горната камара и получава приличен мандат за реформи, ние ще остане комфортно с нашата USD / JPY прогнозата профил от 103 на 3 месеца и 105 от 12 месеца.”
Внезапен натиск в петък в Nikkei обаче доведе инвеститорите бързо да се отпуснете къси позиции в йени, за да помогнете на японската валута скача на разстояние дъна.
Председателят на ФЕД Бен Бернанке заяви тази седмица централната банка на САЩ все още се очаква да започне лющене гръб масивна програма за закупуване на обезпечени облигации по-късно тази година, но той продължаваше да опцията за промяна на този план, ако икономическите перспективи са да се влошава.
Най-новите данни за икономиката на САЩ препоръчва на възстановяване е на път, с фабрика дейност в средата на Атлантическия океан региона бране в началото на юли, а новите молби за помощи на безработни падна миналата седмица.
Японските акции се отдръпна от две-месечен връх в петък в внезапно обръщане предизвикан от печалба, като преди изборите през уикенда, че трябва да видите премиер Шиндзо Абе да поеме контрола на горната камара на парламента.
Голяма победа за Ейб може да му позволи да прокара националистическата политика за сметка на своя “Abenomics” дневния ред на парична експанзия, правителствените разходи и потенциално болезнени структурни реформи, въпреки че пазарите се надявам, че ще продължи да дава приоритет на икономическата реформа.
Това видях на долара спадне до 100,05, от една седмица високо на 100.86. Еврото се свлече до 131,47 от седем-седмичен връх на 132.10 йени.
Спрямо долара, еврото е едно докосване-твърда при $ 1.3135, но все още слаб трафик тази седмица около $ 1.3179.
Инвеститорите също държи под око на Г-20 среща на централните банкери и финансовите министри, които се провеждат в Москва, търсейки успокоение като Китай ребалансира икономиката си и Федералният резерв изглежда да се намали стимула.

EU-Asia