Японските акции доведе до Азия

Златото достигна едномесечен връх от $ 1,314.49 за тройунция, като продължава да се възстановява от слайд очите поливане миналия месец до тригодишно дъно около $ 1,180.71.
Имаше малко реакция на новината, че Федералният резерв е “преглед” повратна решение от 2003 г., че първият допускат регулираните банки за търговията с физическите стокови пазари.
В едно изречение изявление предполага Фед е като много по-дълбок, широк поглед към това как банките оперират на стоковите пазари, отколкото се смяташе, на фона на засилване на контрол на всичко, от търговия с електрическа енергия за метали складове.
Но неговата решителна победа също повдигна опасения, че той може да се измести фокуса върху националистическа програма вместо това.
“Резултатите от изборите трябва да бъде положителен за Nikkei и отрицателни за йена,” Джей Пи Морган анализатори, пише в доклада.
Но те очаква слаба пазарна реакция като се има предвид резултатът беше вече до голяма степен стойността им е в, докато дебата около политики няма да започне поне до края на лятото.
The Aussie бе допълнително стимулиран от новината за по-пазарно ориентирани реформи в банковия сектор на Китай, най-голям експортен пазар на Австралия.
Китайската централна банка е извадил контрол върху лихвените проценти по банковите депозити в една дългоочаквана стъпка, която може да намали финансовите разходи за дружествата, предлагащи се надява, че по-евтин кредит ще допринесе за поддържането на омекване икономика.
Токио Nikkei беше нагоре с 0.8%, след като по-рано се изкачи колкото е 1.2%, докато MSCI (NYSE: MSCI – новини) лидер в широкия индекс на Азиатско-Тихоокеанския акции извън Япония напредна с 0,4 на сто.
“Победата на Ейб бе очаквано, но тя дава положителен резултата на пазара, тъй като повишава очакванията, че законодателството ще премине по-лесно и той може да се съсредоточи върху съживяването на икономиката”, каза Такуя Такахаши, стратег в Daiwa ценни книжа (Други OTC: DSECF – News).
Валутният пазар реагира сдържано да спечели Абе, накратко продажбата на йени, които отвесно на 1-1/2 седмично дъно на долара и от девет седмици прегледайте спрямо еврото. Оттогава той успя да се върне, след като доларът смекчи широко.
Зелените пари последно е бил 0,8 на сто по-ниска в деня на 99.78 йени, обръщане от ранна висока от 101,05, докато еврото се подхлъзваше 0.7% до 131.39 срещу високо на 132.47.
Спрямо долара, еврото се носеха до 0,1 на сто от края на нивата на Ню Йорк до $ 1,3166, докато австралийският долар напредна 0,5% до $ 0,9220.
Commodities са най-вече по-твърда, благодарение на по-мекия долар. Американският лек петрол се проведе в близост до 16-месечен връх от $ 109,32 за барел, а медта, натрупан 0,5 на сто до 6951 щатски долара за тон.
Японските акции доведе азиатските пазари в понеделник, докато йената се измъкна за кратко, след като премиерът Шиндзо Абе бе дадена на стабилна платформа, за да продължи с агресивната си Пряк reflate трети в света най-голямата икономика.
Голямата победа за Abe в неделните избори за горна камара на парламента означава, че може да се съсредоточи върху изпълнението трудни икономически реформи, “Третата стрела” на своя “Abernomics” рецепта до края дефлация. Другите две стрелки е супер-лесно парична политика и разходи.

EU-Asia