Швајцарски одлепите правила банкарској тајни

Релатед: Банкарски казне врху 10 милијарди долара у 2012

Представници УБС и Вегелин рекао среде најава неће утицати на њих због њихових ранијих насеља. Јулиус Баер Гроуп Лтд, још један велики швајцарски новац менаџер, рекао је најава позитиван за фирме у да је сада оквир за решавање ових питања са властима САД.
Швајцарска влада допушта да се нације банкама да открије неке информације о клијентима америчким властима које су претходно забрањено да открива, важан корак у решавању пореских спорова између народа.
Америчке власти су се залажу за информације о Американцима који користе швајцарских банковних рачуна да се избегне порез. Швајцарског федералног већа, која је извршни огранак швајцарске владе, каже да су нова правила важна за земље банкама да стави пореским предметима иза њих.

Релатед: Регулатори испита више банкарску превару
У 2009 УБС (УБС), највећа банка нације, пристао да преда евиденцију хиљада америчких купаца за које се сумњало да користи своје рачуне избегну плаћање пореза.
У јануару, Вегелин & Цо, Швајцарске најстарија банка, признао да помогне више од 100 америчких пореских обвезника крију своју имовину између 2002 и 2011, признао кривицу за заверу да избегну плаћање пореза и пристали да плате 74 милиона долара казне.

“Ако банке нису овлашћене да сарађују са властима САД, покретање даљих кривичних истрага или таксе у вези са банкарским институцијама не може се искључити неизвесност за финансијски центар ће наставити да постоји.”, Каже се у саопштењу из Савета федерације. Он је рекао да је донео нова правила, која ће ићи пред швајцарског парламента, јер америчке власти нису више спремни да чекају пре предузимања мера против швајцарских банака.
Ни САД, ни правда Трезор одељењима било какав коментар на најаве из Швајцарске.
Швајцарска одавно има репутацију за банкарске тајне које су га омиљени порески рај за богате појединце из целог света. Али тајност је већ био пробијен у неким новијим насељима између неких од водећих америчких банака и пореских органа.

EU-Asia