Фед преосмисля движат позволи на банките да търгуват физически стоки

Федералният резерв е общо позволи на банките да търгуват в най-големите стокови пазари, доколкото съществува подобна фючърсен договор за стоката, което означава, че се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси. Суровият нефт и бензин, например, нямат право, но желязна руда не е така.
Изявление в петък нарича така под въпрос.
Докато някои потребителски групи са били критични към властта, че банките могат да упражняват върху стоковите пазари, като притежава ключови части от инфраструктурата, не е ясно колко ще подкрепи им пречи търговия търговските пазари изцяло.
“Искам те да имат физическа дейност, тъй като те играят положителна роля в бизнеса на баланс чрез предоставяне на финансиране”, каза един висш ръководен пост в метали пазар.
“Федералният резерв редовно следи стоковите дейността на поднадзорните предприятия и се преразглежда 2003 решителност, че определени дейности, стоки, допълват финансовите дейности и по този начин допустима за банкови холдингови компании,” Федералният резерв заяви в изпратеното изявление. Говорителят отказа да изработят или да предоставят никакви подробности за размера или времето на прегледа.
Това е първото публично изявление на Фед по въпроса, тъй като тя се появи на бял в съобщение на Ройтерс през 2012 година. (Full история: http://link.reuters.com/xer86s)
Големи промишлени потребители на алуминий обвиниха банки на повишаване цените на метала чрез контрола си на складове Лондонската фондова Метални, които са бавни да достави метал на клиентите, повишаване на премиите за физически метал и да печелите големи печалби за наем за съхранение на метала.
A Goldman Sachs Говорителят отказа да коментира отчета на Фед. Говорителите JPMorgan и Morgan Stanley не реагират веднага на имейли за коментар.
Phibro първо място била
В изявлението се посочват писмо 2003, че Федералният резерв издава на Citigroup, която се търси разрешение от Фед да позволи Phibro единица – придобити през 1998 г. – да продължи да търгува във физически енергийни пазари.
Съгласно Gramm-Leach-Bliley изменение на БХК, нито нерегулирани банка, която се преобразува в холдингово дружество статут след 1999 ще бъде позволено да продължат да притежават и да инвестират в активи, толкова дълго, колкото те ги проведе преди 1997 година. Банките твърдят, че тяхната дейност е “заварен” в, или че те са просто търговски банкови инвестиции.
Не е ясно, че този довод ще се проведе под засилване на политическото напрежение, с опасения, че “твърде големи, за да фалират” банки не трябва да се поема допълнителни рискове като например движението на танкери за суров нефт или инсталации, действащи електроцентрали.
“Преглед на разширяването на Уолстрийт в търговските дейности е от съществено значение,” Сенатор Sherrod Браун, демократ от щата Охайо, се казва в изявление. “Конгрес, регулаторни органи и на обществеността трябва да се разбере какво се е случило през 14-години, тъй като финансовите шлюзите се отвориха и преразгледа това, което искаме банките да направя”,
Четирима американски конгресмени пише на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке на 27 юни изразява своята загриженост относно въпроса, и с молба за повече информация относно позицията на Фед.
Изявлението идва на фона на нарастващата политическа и потребителски контрол на ролята на Уолстрийт в стоковите пазари на фона на оплаквания за собствеността на метали складове и рекордни глоби на Barclays (BARC.L) и потенциално JPMorgan по обвинения, че са манипулирани САЩ пазарите на електроенергия.
Във вторник Банковата комисия към Сената се проведе първото си заседание по въпроса, с въпрос дали банките трябва да имат възможността да контролират електроцентралите, складове и петролни рафинерии.
“Те трябва да се чувствате известен натиск по този въпрос, ако съм се чувствал задължен да издаде публично изявление”, каза Saule Omarova доцент по право в Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил Училището по право, който ще се появи по време на изслушването.
“Дали те използват тази възможност да всъщност направи преглед на цялата позиция на банките по отношение на физическите стокови пазари?”
Както цените на суровините отчете ръст през последното десетилетие, а домакин на световни инвестиционни банки, натрупани на пазара, натиск върху бившия двуполюсен модел на Goldman и Morgan. В пика си преди няколко години, приходите в сектора достигна около $ 15.000 милиарда.
“Не е ясно още колко далеч тази оценка ще си отиде”, заяви Omarova. “Дали ще направи голяма промяна в това, което те са упълномощени за това, или ще те казват, че решението да се даде банкови холдингови компании започнат да се търгуват на физически стоки над 10 години е правилен?”
Но натискът монтирани през последните няколко години, като регулатори на строг контрол върху търговията за собствена сметка, нови мерки капиталови ограничи търговските портфейли и бонус шапки психиатър.
Стокови приходите от топ инвестиционни банки падна до около 6 милиарда долара 2012, консултанти Коалиция прогнозна.
Въпреки че банките генерират голяма част от които приходи от търговия с деривати – продажба на индексите на инвеститорите или хеджиране на цените за една петролна компания – много от тях са се ровят дълбоко в физическите пазари, за да получите по-добра информация относно пазарите, ливъридж позициите си или да предложат повече възможности за клиентите .
Така например много банки са включени в “Доставка и изтеглянето” споразумения с рафинериите, осигуряване на суров нефт до централата и след това продават бензин или дизелово гориво на пазара.
Федералният резерв на САЩ е “преглед” повратна решение от 2003 г., че първият допускат регулираните банки за търговията с физическите стокови пазари, това заяви в петък, ход, който може да изпрати нови шокира Wall Street.
Въпреки че е добре известно, че Фед обмисля дали да позволяват на банките, включително Morgan Stanley (MS) и JPMorgan (JPM), за да продължи притежава активи за търгуване като резервоари за съхранение на петрол или метали складове, в петък едно изречение изявление предполага, че също така е преразглеждане на пълния обхват на дейностите на банките по отношение на физическите пазари, които помагат генерира милиарди долари печалби.
Това беше първата банка, която да поиска разрешение под Bank Holding Company Act (БХК закон) – които обикновено забранява банки от участие в нефинансова дейност – търговията физически стоки, а не само на хартия производни. Още дузина банки последваха примера, с Фед дава все повече и повече свобода за това, как, какво и къде те могат да търгуват.
Тъй превръщат в банкови холдингови компании в разгара на финансовата криза, Goldman Sachs и Morgan Stanley също са били предмет на притежаване правила компанията – но до този момент, се фокусира на Фед е да се смята за собствеността на активите.

EU-Asia