У класи 2013, хладан туш

Мццуллоугх сматра да је много младих данас је “размажена, цоссетед, дотед на шлемом, буббле-умотан” и заштићени од стварности. Рекао је дипломцима: “Попните се на планину не да засаде своју заставу, али да прихвате изазов, уживање у ваздух и видите приказ Попните га тако да можете видети свет, тако да не може да вас види свет..”
‘Сте имали привилегију да испоручивању поцетног адресу, на универзитету у централној Калифорнији, а ја се надам једног дана да испоручи другу. У ствари, ја већ знам шта желим да кажем.

Прошле године, на Веллеслеи гимназији у Масачусетсу, Давид МцЦуллоугх Јр, енглески наставник у школи, а син добитник Пулицерове награде историчар Дејвид МцЦуллоугх, дао поцетног адресу. Он је испао из парка, а његове речи путовао далеко. Оно што је имао да каже, Америка је очајан да чује.

Не ја. Радије бих рећи нашим будућим лидерима шта треба да чују. Ево 10 провокације савети да ће овогодишњи класа вишом и високом дипломираних бити мудро да се у срцу:
1) Никада не заборавите да, без обзира шта друштво је рекао, ниси посебан, као што Мццуллоугх рекао је у свом говору дипломски. Свет се не врти око вас. И не мора да се осећа право на било шта. Нико није бољи од тебе, али ти ниси бољи од било кога другог. Све третира са поштовањем, док они те третирају на исти начин.
2) Пратите своју страст, али је отворен за идеју да се ваша страст мењају и развијају током година као и ви. Немојте се плашити да промени курс и иде у другом правцу. Ви сте дозвољено да се предомисле, о томе шта желите да урадите и како намеравате да проведете свој живот.
3) Да ли ваши родитељи се упозна са вама. Питајте их, и снимите га. Питајте их о њиховим животима, и што приче или лекцијама које желите да делите са својим унуцима. Они су ти дали живот, па најмање што можете да урадите је покушати да разумемо њихов. Када су отишли, ви ћете бити драго да јеси.
4) Пауза из своје зоне удобности. Радите оно што сте највише плашите. Избегавајте оно што је лако и предвидив. Путовање у земљи и свету. Упознајте нове људе и да настоји да види свет из њихове тачке гледишта. Будите радознали. Постављајте питања. И никад не престају да уче.
5) За оне који бирају, или су у могућности, да се оженим – и надамо се, једног дана, сви ви ћете бити – ко сте одлучили да се уда ће ићи дуг пут ка одређивању вашег успеха. То је важније од степени од фенси школа. Људи могу да вас подићи, или вам донети доле. Одаберите добро.
6) Немојте само прихватити неуспех, али је добродошао. Очекујте га. Учите од ње. Приуштите га као драгоцено искуство учења. Запамтите, ако сте увек добити све што желите, и остварити све што крену да раде, онда сте свакако успели. Јер сте поставили своје циљеве прениска.
7) Питање ауторитет и изазов ваше уверења. Ускочите у јавну расправу. Верила. Демократија је партиципативни спорт, ви учествујете, или да се узимају одвојено. Није важно шта ви верујете. Оно што је битно је да сте мислили свој пут тамо и може објаснити зашто да верујем.
8) За оне који ти који бирају, или су у могућности, да имају децу, када сте постављени да их подигне, дајте им једну ствар желе највише: ваше време. Научите их да буду продуктивни. Али што је још важније, да их научи, за пример, да буду добри људи, који у друга људска бића љубазно и са поштовањем.
9) Као што иде кроз живот, не плашите се да имају велика очекивања од своје деце, других, и за себе. Има и горих ствари него бити разочарани, јер неко није радио како сте се надали. Као што се на њих и не очекује много од почетка.
10) На крају, много година од сада, када одете на ваш одмор, ваш најважније достигнуће у животу неће бити новца сте зарадили или успех сте уживали. Једина ствар која ће издржати, а да свет сазна да си овде на првом месту, је ли имао утицај на друге људе. Нека буде позитиван.
То је то. Узми или остави. Свако има удобност топлу купку. Али понекад, оно што се зове јесте хладан туш.

Па да га испробате на класи 2013. Разговарајте са професорима колеџ или менаџере људским ресурсима или послодаваца. Прочитајте истраживању о тзв Миленијумског генерације, а ви ћете наћи много доказа који Мццуллоугх био на правом путу. Млади људи данас често су провели своје животе који цоддлед, повладјивао и поштедео стреса живи до очекивања. Људи обично им кажем само оно што желе да чују.

EU-Asia