Таинтед прошлост # 1 меса бренда у Кини

Америчко министарство пољопривреде је такође потврдио за ЦНН да “ће индикатори финансијског здравља (безбедност хране и инспекцијске службе) и даље регулише Смитхфиелд производе без обзира на промене власништва.”
Он је додао предложено спајање је вин-вин ситуација, упркос Кине хране плаши и да Сједињене Државе треба да избегавају активности које успоравају набавку.
У јуну 2012, жена у Пекингу је наводно пронашао неколико мртвих црва у пакету Схуангхуи кобасица купљених у супермаркету. Њене ћерке, који су јели кобасице пре открића, наводно болује од повраћање и пролив, према Глобал Тимес, на енглеском језику новине под кинеском језику људи дневно.
У мају 2012, индустријска власти на југу Кине приобалном граду Гуангџоу пријављених Схуангхуи је кумин укусом кобасице садржи “претерано” бактерије, које могу изазвати дијареју, известио Схангхаи Даили.
А у марту 2011, Кинеска централна телевизија известила Схуангхуи Међународни ћерка купила свиње које су храњена је оброк који садржи кленбутерол. Незаконито адитив чува животиње мршав, али могу да убију људе ако се једе. Схуангхаи је председник касније извинио потрошачима и најавио скоро 2 милијарде долара губитака у две недеље након открића.
Главни хране скандала у Кини у последњих неколико година су изразили забринутост у земљи и иностранству.
У 2008, више од 13.000 деце разболео после пијења меламина-заражена млеко. У 2011, кинески владини научници су открили да је 12 милиона тона пиринча обележено са токсичним металима. У међувремену, остала питања безбедности хране укључују говедину лажни направљен од лисице и пацова, као и експлозије лубенице убризгао хормона раста.
“Заиста, постоји много хране афере које су се догодиле у Кини, али ја не би пресуду на кинеском тржишту свињског меса на основу претходних појединачним случајевима”, рекао је кинеска храна стручњак и професор Ренмин Универзитета Женг Фенгтиан. “Ако (Схуангхуи) задржао имају проблема, његово пословање не би то дуго трајало.”
Кина је највећи светски произвођач и потрошач свињског меса – наслова вероватно ће задржати ако Схуангхуи је стицање Смитхфиелд успева и ако је најмногољуднија земља на свету наставља своју љубав свињетине.
У саопштењу, Схуангхуи Међународни обећао да одржи исту делатност, управљање и бренд Смитхфиелд након завршетка посла. Компанија је саопштила да ће наставити сарадњу са истим америчким произвођачима, добављачима хране и пољопривредницима.
Између 2002 и 2012, након све већег богатства у земљи, Кина је по глави свињска потрошња скочила за скоро четвртину до 86 килограма свињских производа прошле године. Амерички потражња пала 12% у односу на исто време.
Наводи о црви, сувишних бактерија и илегалних адитива су ударио највећу кинеску компанију, производима од меса Схуангхуи Интернатионал, барем од 2011, наводи се у низу извештаја кинеских државних медија. У среду, Хонгконг-седиштем Схуангхуи објавио намеру да купи из САД-Смитхфиелд Фоодс, највећи процесор на свету од свињског меса, за скоро 5 милијарди долара.

EU-Asia