Схапе-померање мотора и телесне топлоте моћ

Такмичење је у складу са циљем ове компаније преполови емисију ЦО2 до 2050, а многи од решења могло да значи будућност лета је нула-емисија.
Спитери води тим из Мелбурна Краљевског института за технологију, који је дизајниран суперцоолед махуна на крилима авиона да испоручи одржив горива у мотор. Он предвиђа био-ЛНГ – комбиновани био-метан (нус-производ органског отпада у саставу) и течни природни гас – замена традиционалне авионског горива. Све у свему, каже Спитери, мешавина може смањити емисију ЦО2 за 97%.
Ови сци-фи-звуче концепти су формулисани од стране шачице студената инг у аманет Аирбус, који се удружио са УНЕСЦО да спонзорише треће узастопно лете Вашим идејама конкуренцију.
Тан Каи Јун, вођа тима, предвиђа кабина седишта тапацирано са термоелектричне тканине који може да конвертује енергију особе у 100 нановаттс напона. Авај, то износи око милионитог дела онога што је иПхоне треба да остане у приправности. Ипак, Маи тврди да је на крају не уклапа.
Према Дале краљу, Аирбус “виши менаџер за истраживање и технологију, циљ је да се ангажује иноваторе сутра, а можда и гурање њихову еколошку свест у том процесу.
“Покушавамо да подстакне нову генерацију лидера да размишља о начинима на које би ваздухопловне индустрије бити више еко-ефикасна, и да саосећа са својим утицаја на животну средину”, каже он.
“Свет воли пионира авијације, јер су они одговорни за њено постојање”, каже Пиццард. “Наравно, они не верују да је оно што радимо може да се уради са комерцијалног лета и они су у праву,. Данас то не може да се уради, али када Браћа Рајт је полетео 1903, а Линдберг прешао Атлантик у 1927, нико не би могао да замисли онда авион са 300 путника чине исто путовање. ”
Индустрија стручњаци су узимајући интерес у пројекту. Виргин Атлантиц је Сер Ричард Бренсон је спонзор, а према Пиццард, он мисли на коришћење соларне енергије за вучу авиона на писту – процес који може да се уштеди и до две тоне горива по лету.
“Наш циљ није да направи револуцију у ваздушном саобраћају, јер би било ароганција за нас да покушамо да урадимо”, каже он. “Заиста, ми желимо да направимо револуцију у начину размишљања људи.”
Универзитет Путра Малезија је представио још један роман технологија за уштеду енергије која укључује претварање путника телесне топлоте у електричним напоном.
“То је мала количина, али замислите ово прикупљени од 550 места широм 10 сати лета авион има век трајања од неколико стотина летова – током времена то је велико смањење,.”, Каже он.
Замислите будућност у којој авиони ради на мешавину батерија, телесне топлоте и говеђег стајњака.
Или можда бука би престала да постоји (захваљујући облик променљивим мотор, то је). Камера може да стигне на пртљага карусел брже, јер ће плутати на и ван авиона као пакнови на ваздушни хокеј сто.

EU-Asia