Ски Н. Корея планове “световна класа” курорт

A серия от снимки на севернокорейския лидер Ким Чен Ун да говори с неговия екип в предната част на ски курорта сайт е пусната тази седмица.
Северна Корея е изграждането на “световна класа” ски курорт на Masik хълм в Wonsan с гама от ски-пистите и хотел, според агенция North Korean състояние новини.
Намира се в Kangwon провинция, Masik хълма е 2520 фута (768m) висока и обикновено получава обилен снеговалеж от началото на ноември до началото на март.
Строителство в ход
Карта: Предложение Masik ски курорт
Зад завесата: рядък поглед на живота в Северна Корея
Доклад: Северна Корея стартира ракети
Предполагаме, че това ще свърши по много “Най-опасно ски пистите” списъци. Но може би за друга причина, отколкото някоя от другите записи.
Новият курорт ще бъде достъпен от Пхенян-Wonsan туристическа магистрала и ще включва хотел, хеликоптери и “лифт.”
“Той беше много доволни да научат, че войници-строители са изградили ски зона на планински вериги, покриващи стотици хиляди квадратни метра, включително първични, средно напреднали и напреднали курсове с почти 110 000 м (68,3 мили), с обща дължина и 40-120 метра (131-394 фута) в ширина “, се казва в доклада KCNA.
7 най-добрите ски курорти и сноуборд в Южна Корея
Придружаващият доклад новини от държавната Korean Central News агенция каза младият лидер спадна с да се получи от първа ръка доклад за напредъка на строителството.
Ким, който е бил частично образованието си в Швейцария, изглежда е запознат с операциите за курорта.
“Той каза, че е необходимо да се изгради не само за почивка места, но първо станции помощ начална, междинна и крайна точки на курсове и да се създаде система за автоматично следене лифт за реално време гледам, така че да се вземат мерки за предотвратяване на аварии,” се казва в доклада.
Според доклада, Ким също е подчертал, опазването на околната среда: “Той подчерта необходимостта от запазване на екологичната среда и предотвратяване на замърсяването, докато изграждането на ски земята.”
The дезертьор каза още, че съществуващата ски инфраструктура в Северна Корея се използват изключително за военни цели, както и че има голяма вероятност това ще да е и случаят с новия курорт.
Зад завесата: A рядък поглед към живота в Северна Корея
Би ли си тръгнал?
Според туристическа агенция, специализирана в Северна пътуване корейски, новият курорт ще бъде отворена за чуждестранни туристи.
“Фактът, че Северна Корея харчи огромни суми пари, изграждане на ски курорт, докато неговите хора и дори му военни не разполагат с достатъчно храна, показва, че това е просто ход за реклама на образа на Ким Чен Ун като лидер на кого му пука за народа си, “анонимен Северна Корея дезертьор каза NK News, а Южна Корея-базирани медии компания, специализирана в Северна новини корейски.
“Познаваме се от плановете за това развитие в продължение на няколко години – работа започва едва наскоро макар и съм виждал основните планове миналата седмица”, заяви Саймън Cockerell, генерален мениджър на базираната в Пекин Tours Koryo.
Cockerell се върна миналата седмица от първия Western обиколка на Северна Корея граничния град Sinuiju.
Не откриване дата е била дадена за откриването на курорта.
Южнокорейски медии отразиха новината за курорт в критичен начин.

EU-Asia