Светска најскупљи град за странце је …?

“Цене у Ослу имају тенденцију да буду скупљи у односу на друге делове света (због) трошкова производње и радне снаге”, каже Ли Куане, регионални директор, Азија за ЕЦА Интернатионал. “Услуге укључују хемијско чишћење, чишћење, поправку косу прелив – ставке које су радно интензивна – оброци једу у ресторанима, као и Ми такође видимо утицај пореза на пример алкохол и дуван је релативно скупо…”
Раст капитала Норвешке на прво место удараца Токију, Јапан ван позиције је тврдила од 2010. Ове године, јапански капитал рангира као шести на свету најскупљи град за иностране раднике.
“Главни разлог је због јачине валуте Оно што смо видели је да Филипини је био један од најјачих економија у Азији у последњих 12 месеци, као што смо видели више директних страних инвестиција иду тамо.. Због тога , видели смо валута ојача и да гура на Филипинима у рангирању. ”
Према подацима Међународне ЕЦА за Осло, филм улазница кошта еквивалент од $ 18.76, пиво у бару кошта $ 14.10, а соде ће вас вратити $ 3.43.
Токију пад са врха топ листа следи слабост у валути у Јапану у последњих неколико месеци, додаје Куане.
Генерално, су Азији градски ранг листи недавно видели “много стабилности”, додаје Куане. Глобална позиција рангирања Хонг Конгу и Сингапуру су само “преселили једна или две тачке”, које сматра “добру ствар” и сигнал ка дугорочном економском опоравку након глобалне финансијске кризе 2008.
Јен је пао за чак 20% од Шинзо Абе је постао премијер у децембру 2012. Ејб је изнео план за повратак на инфлацију – са 2% званичног циља – после две деценије од дефлације, стагнирајуће економије и јапанских извозника као што су Сони и Панасониц снимања милијардама долара годишње губитке.
Јачи јен даје већу куповну моћ странцима посете и размене свој новац.
Ипак остаје Токио најскупљи град за странце у Азији, у истраживању ЕЦА Интернатионал, победивши Сеул, Пекинг, Сингапур и Хонг Конг.
Карта за Токио филм ће се $ 19.09 из свог новчаника, безалкохолно пиће је више приступачне у односу на $ 1.61 Осло, док је килограм пиринча кошта $ 10.00 – највиша цена у читавом међународном истраживању ЕЦА.
Један изненађење, каже Куане, је главни град Филипина Маниле која је скочила 19 поена од 2012 истраживања.
Осло, Норвешка рангира као најскупљи град на свету за странце, према новом истраживању које ЕЦА Интернатионал, глобална консултантска фирма за људске ресурсе. У првих 10, од ​​седам најскупљи на планети градова леже у Европи, два се налазе у Африци, а само један се одмара у Азији.

EU-Asia