Ретка Аппле 1 компјутер продат за 671.000 $

Аппле рачунар је требало да донесе најмање 400.000 долара. Али Брекер је рекао да није изненађење да је преузета више од 50% више.У новембру, његов тим аукцији сличан модел за $ 640,000. Сотбију Њујорк продао прошле године за $ 375,000.
Суботњи доста су и писмо са посла ка Фред Хетфилд у Цомпутер Дата Системс у Колумбусу, Охајо. Дана 18. јануара, 1978, у писму Хетфилд нуди прилику за трговину у свом Аппле 1 и $ 400, за Аппле ИИ.Очигледно се није Послови се на понуду.
Ретка радни модел Аппле 1, први стони тецх гиганта рачунара, продао за више од $ 671.000 током викенда на аукцији у Немачкој.
Компјутер, заједно са писмом од Аппле суоснивач Стив Џобс до свог првобитног власника, верује се да је један од само шест радне Аппле 1с и један од само три на отвореном тржишту.
Купац, који је одлучио да остане анониман, је са Далеког истока, према Уве Х. БРЕКЕР од БРЕКЕР аукцији тима, који на аукцију списак старих технологије суботу у Келну.
Послови и Стив Вознијак је познато, створио Аппле рачунара у послове ‘породичној гаражи, изградња уређаја руком и финансирање компаније кроз продају фенси калкулатор Вознијак и Џобс “ВВ Цампер Ван.
Око 200 Јабука 1с су изграђена, а мање од 50 година верује се да и даље постоје – већина њих није у радном стању.
Цене ретких уређаја су порасли после смрти послова “у 2011. У новембру 2010, Кристи је на аукцију јабуку 1 за $ 212,000.
“То је не само технологија први у свету спреман за употребу ПЦ”, изјавио је Брекер у е-маил на ЦНН-у. “То је више симбол америчког сна – прича о два напуштања школе који су имали сјајну идеју … и после 35 година њихова компанија увек најбогатији и највиши вредности компаније.”

EU-Asia