Ренаулт лифтови Основна добит упркос рецесији Европе

Добит је још један траг од банкрота бољи, електрични ауто-покретање система инфраструктуре који је наредио 100.000 Флуенце француског аутомобила батерија аутомобила.
Ренаулт је узео 85 милиона евра задужен да надокнади добављача за ауто програм – који такође тврди неодређену удео у даљем 142 милиона у вритедовнс објављених за три слабе возила.
“Ми смо на путу да остваримо циљеве које смо најављене за 2013”, рекао је Гхосн у саопштењу.
Ренаултова прва половина нето приход је пао на 39 милиона евра, са 734 милиона евра, тиштало је укупно 832 милиона у једнократних трошкова, док је основни оперативни је Ауто дивизије маржа порасла на 2,9 одсто, са 2,5 процената.
Група је главни Ренаулт бренд, изазвао је последњих година по јефтинијим понудама са сопственим без сувишних детаља Дациа аутомобила, је поново бори да подигне цене са новим моделима као што су најновије Цлио субцомпацт Цаптур и мини-СУВ.
Напор помогао офсет “тешке околности” у Европи и девизног курса веома тешким условима у Латинској Америци, финансијски директор Доминик Тхорманн рекао.
“Ми смо били у стању да надокнаде повећањем цена”, рекао је он.
Колапс у колима тражње је довео до ратова цена сакаћења и вишак капацитета, бришући профит произвођача, а у неким случајевима и да угрожава њихово преживљавање.
За разлику од домаћег ривала боре ПСА Пеугеот Цитроен, Ренаулт је заштићен од најгоре кризе по 43,4 одсто акција Ниссана, као и благовремено гурају у дешевие аутомобила и новим тржиштима.
Ауто подела зарада готово удвостручен, на 211 милиона евра, или 1,1 одсто, од продаје 116 милиона и 0,6 одсто марже. ПОКРАЈИНСКИ готовину гори је такође смањен на 31 милиона евра, од негативног новчаног тока од 207 милиона годину дана раније.
Су америчке санкције довели су до 47 одсто понирање у иранским продаје – до 28.000 полу-монтирана возила – и даље су затегнути у јуну, што је довело до 512 милиона евра вритедовн.
“Ова одредба одговара вредности наших средстава (у Ирану), у суштини новца да више не може да врати у домовину”, рекао је финансијски директор. Ренаулт нема производних објеката у земљи.
Француски произвођач аутомобила Ренаулт изјавио је у петак да је порастао у првој половини профитабилности на њеној подели основну производњу, упркос пада продаје, вожња ван Европе одрживи тржишни пад са новим моделима и чврсту руку на трошковима.
Док је доња линија је ослабљена изгубио посао у санкција Ирану погодио, излажући о 512 милиона евра (678 милиона $) за пуњење, оперативни профит пре једнократни трошкови су порасли 15 одсто, на 583 милиона евра. Приход је опао 0,9 одсто, на 20,44 милијарди.
Ренаулт Извршни директор Царлос Гхосн је поновио пуну годину циљеве компаније, укључујући и позитивне маргине ауто подела и оперативни новчани ток.

EU-Asia