Редки Apple един компютър се продава за $ 671 000

The PC Apple се очаква да донесе най-малко $ 400 000. Но Breker каза че не е изненада, че тя донесе повече от 50% повече. През ноември екипът му търг подобен модел за $ 640,000. Сотбис в Ню Йорк продават един миналата година за $ 375 000.
Много в събота също са включени в писмо от страна на Джобс до Fred Hatfield в Computer Data Systems в Кълъмбъс, щата Охайо. С дата 18-ти Януари 1978, писмото предлага Hatfield възможност да търгуват в неговата Apple 1, и $ 400, за Apple II. Той очевидно не заемат работни места, от предложението.
Рядък модел на работа на Apple 1, първа десктоп гиганта технологии на компютър, продаден за повече от $ 671000 през уикенда по време на търг в Германия.
Компютърът, заедно с писмо от Apple съосновател Стив Джобс в първоначалния си собственик, се смята за един от само шест работни 1s Apple и един от само три на свободния пазар.
Купувачът, който избра да остане анонимен, е от Далечния изток, според H. Breker Uwe на Breker Търг Team, който продаде на търг на списък със реколта тек събота в Кьолн.
Джобс и Стив Возняк всеизвестно е създаден на компютъра Apple в Джобс семейството гараж, изграждане на устройството на ръка и финансиране на дружеството чрез продажба на фантазия калкулатор Возняк и заетост “VW кемпер.
За 200 Apple 1s са построени, и по-малко от 50 се счита, че съществува все още – не и повечето от тях са в изправност.
Цените за редки устройства са се повишили след смъртта на Джобс през 2011 година. През ноември 2010 г. на търг на Кристис Apple 1 за 212,000 щатски долара.
“Това е не само технологията на първата готова за използване PC в света,” Breker заяви в електронно писмо до Си Ен Ен. “Това е по-скоро символ на американската мечта – историята на двама отпаднали, които са имали превъзходна идея … и 35 години по-късно компанията им е най-богатият и най-ценен компания някога.”

EU-Asia