Пољопривредници иде са органски људски отпад

Кхадка, међутим, истакао да корисници буду опрезни приликом изворног сепарацију на тоалет као фекална контаминација крст мокраће може да повећа ризик по здравље.
“Најбоље је да се мешају са урин компоста за најбоље резултате”, додао је он.
Светска здравствена организација је смернице за безбедно коришћење отпадних вода, излучевина и греиватер такође наглашавају мешавину више здравствених и безбедносних мера.
Он каже: “за пречишћавање отпадних вода, као и додатна одбитку период да се дозволи патоген умре-офф пре бербе плус доброј хигијени хране плус кување хране може бити довољно да се на адекватан начин смањења ризика по здравље.”
Махарјан, који сакупи око 100 литара мокраће из тоалета његове породице сваког месеца, изјавио је за сваки литар урина, он меша три литре воде и спрејеви га преко његове земље, где се култивише сезонско поврће и воће.
Хари Кришна Упрети, виши научник (НРЦ) ботанику су Непалски пољопривредна истраживања Савета дивизије, рекао је урин био изненађујуће богат хранљивим материјама.
Према Упрети, литар урина садржи до 0,9% азота, 0,12% и 0,26% фосфора калијума тих елемената – колективно познате као НПК – помаже регулисање метаболизма биљака и садржи довољно протеина за њих да расте.
Животна средина и јавно здравствена организација је био један од првих да покрене овај пројекат, заједно са другим партнерима, у 2003, је сада проширена на више од 3.000 домаћинстава широм Непала.
Јееван Махарјан има другачији приступ људском отпаду – он то сматра као богатство.
Он је рекао да урин може да се користи безбедно и здравствени ризик повезан с генерално је ниска.
“То је три пута бољи од хемијских ђубрива,” рекао је он, мислећи на принос од свог воћа и поврћа након коришћења људског ђубриво у односу на конвенционалне методе више.
Док је ишао преко својих 27.000 квадратних метара земљишта у сеоском развоју Сиддхипур одбора на крају главног града Катманду, Махарјан рекао да је његов метод ђубрења није ништа ново.
Суман Кумар Схакиа, извршни директор ЕНПХО, рекао је да су растуће везе између санитарних и пољопривреду су охрабрујући.
Говорећи на радионици да промовише еколошку санитарну заштиту, он је рекао да су кораци пољопривредници узимају је “[позитивно] помак ка органским културе.”
Банкарство о значају урина, око 93 миља (150 километара) удаљен од Катмандуа, у Цхитван округу, корисници као Схреерендра Покхрел преузимају улогу промотера.
У свом селу Дарецховк, директор школе је почео концепт из своје куће у 2006. Ускоро је био у стању да убеди своје комшије, као и пет школа да инсталирате ецосан чистоћу тоалета и пар са култивацијом.
“Деца уче о санитарним и намени урина у пољопривреди и њихове породице су га спроводе и добре резултате”, рекао је он.
За људе попут махарјан и Покхрел, заједно са осталим пољопривредницима који су трговали урин за уреу, она је отворила нове могућности – производња је висока и нема трошкова у вези.

EU-Asia