Плати врхунских банкара капи 10%

Као што многи инвеститори не подржи таква правила, стручњаци очекују да ће пусх уп плате базу, а затим даље рушење целе плате, како је планирано од стране законодаваца.
“Такав пропис вожње акционари да се ускладе са банковним таблама [против нових правила],” изјавио је Марк Квин, партнер у награђивања пракси Мерцер, консултантске.
ХСБЦ господин Гуливер изашао као најбоље плаћени УК банке начелника у истраживању након што му плата порасла скоро четвртину до $ 12,9 м, и поред ниже нето профита. У својој првој години као извршни директор, Барцлаис ‘Ентони Џенкинс рангиран последњи од свих светских банкара са $ 4.1м плате пакета. Она долази након што је неминован свој бонус због разних скандала у банци.
Анализа укупне плате додељује шефовима 15 банака, искључиво прикупљених за ФТ по Екуилар, САД плате истраживачка група, показују да су је кући $ у просеку 11,5 милиона у 2012, 10 одсто мање него у претходној години.
Смањење долази као извршни плату преко других сектора остао стабилан, што указује на сужавање плаћа премије које пружају финансијске услуге компаније граде у кредит-подстакнут годинама пре кризе. Просечна плата за С & П 500 извршних директора који служе најмање две пуне године је $ 11 милиона, 0,3 одсто пад према Екуилар.
Пад награда банкарима најављује капу на бонусе који ће ступити на снагу широм ЕУ следеће године.
Од 10 банкара који су били на власти од почетка 2011, само три – Џон Велс Фарго у Стумпф, Стјуарт Гулливер у ХСБЦ и Бради Доуган у Цредит Суиссе – уживали повећање плата.
Са говорнице пакета $ 19.3м, г Штумф, срушена ЈПМорган је господин Димон као најбоље плаћени банке начелника, након што је видео своје награде смањен за скоро петину.
Господин Димон, који је добио 18,7 $, вероватно ће пасти још више у 2013 поредак након ЈП Морган му је оштро ниже акција награде ове године да одражава “Лондон” Вхале дебакл трговања.
Анализа по Екуилар сабира базу плате, новчане бонусе и неке друге бенефиције. Она такође укључује и опцију залиха награде које је одобрено у 2012, од којих су да награде учинак у претходним годинама.
То показује да је заснован на учинку готовине и парк награде пао у тандему као регулатора и инвеститори сузбије бонусе.
Просечна плата врхунских банкара у САД и Европи, укључујући ЈПМорган је Џејми Димон и Краљевска банка Шкотске Стивен Хестер опао од 10. прошле године, након банке поклони инвеститору и регулаторног притиска, Финанциал Тимес истраживања показују.
Пад долази после таласа високог профила акционара побуне прошле године и низ правних скандала и казни које су приморани одборе банака на обе стране Атлантика да преиспита плату извршну.
Ово је прво смањење плате за банковни начелницима за три године, период у којем је њихов раст и профит инвеститора исплате имају ундерперформед многе друге секторе.
Прошлогодишњи пад плата поклапа са просечним падом нето примања за више од петине преко тих 15 кредитора. Али је такође долазе усред опоравка цена акција у сектору, уз све осим две банке – ББВА и Цредит Суиссе – бржи Светски индекс ФТСЕ у 2012.

EU-Asia