Објави Бест инфраструктурних пројеката

Уз све приче о фискална ограничења, лако је претпоставити да је мало у касу за врсту огромних инфраструктурних пројеката које смо видели током прошлог века.
Истина, ЕУ је смањила буџет саобраћајне инфраструктуре до 2020, док су групе попут Америчког друштва инжењера су изјавили да је премало се ставити на страну да финансира велике пројекте сутрашњице – али то није све судбина и тама.
У многим настајању народа транспорта потрошње напред убрзава вратоломном брзином, док у развијеном свету велики пројекти и даље упркос грмљавина потреса из 2008 финансијског краха.
Овде ћемо да погледамо неке од највећих, најважнијих и спектакуларан развој саобраћајне инфраструктуре тренутно ради широм света.
Путовање авионом је врло брзо проширила у Кини у последњих неколико година, у складу са брз развој привреде земље. У 2011, кинески говернментанноунцед планира да повећа укупан број аеродрома у земљи са 175 на 230 до 2015 да се изборе са потражњом.
Пекинг је постављен само за руковање између 450 и 500 милиона путника сваке године од тада, што значи градски постојећих аеродрома је потребна помоћ да се изборе са очекиваним порастом потражње. Изградња новог аеродрома, која ће се налазити у даксинг четврти града, потврђено је у јануару 2013 и треба да почне почетком 2014, како преносе локални медији.
Етихад железничке мреже
У земљи препуна разметљиве развојних пројеката, стани-пани железничке инфраструктуре бледи када се упореди са највише зграде на свету или човек луксузних острва – али то не би требало.
1.200 километар Етихад железничка мрежа ће проширити преко пустиње залеђу Уједињених Арапских Емирата, од границе Саудијске Арабије на западу до граница Омана на истоку.
Кошта $ 11 милијарди, а узимајући у Дубаију, Абу Дабију и све Северне Емирата, програмери се надају теретни и путнички пројекат ће на крају споји са међународном железничком мрежом која покрива Бахреин, Кувајт, Саудијска Арабија, Оман и Катар.
У 2012 председници Кенији, Етиопији и Јужном Судану окупили да покрене амбициозан ЛАПССЕТ (Ламу Лука – Јужни Судан – Етиопија транспортног коридора) пројекат.
Планови укључују рафинерије нафте, гасовода из Јужног Судана, транспорта хабови за железнички, друмски и ваздушни возила, плус огроман порт за нафтне танкере. Број градова Туристички центар се такође очекује дуж путање у развоју.
Погледајте такође: ова мала земља са великом економском ударац
Трошкови су постављени да дођу у на око 25 милијарди долара, али остаје забринутост због утицаја на локалну средину. Ламу Лука је наведен као УНЕСЦО-ве Светске баштине, а околина је дом заштићених морских резерви и шума.
Кенијска влада је издвојила 23 милиона долара за Ламу делу пројекта, а Ројтерс је известио да је кинеска компанија је добила тендер за изградњу прве три везова у луци у априлу ове године.

EU-Asia