НСА подслушване води съдебни дела

Freedom Watch главата Лари Klayman се казва в изявление, че е необходимо да се държи правителството отговорно.
“Не можем да позволим на” Big Brother “, Оруел правителство шпионин на американския народ за достъп до техните поверителни комуникации за ефективно превърне” гражданите в своите затворници. “, Каза той. “Ето защо това дело клас действие, което всички Verizon потребители са добре дошли да се присъединят, без значение какви са техните политически убеждения, ще служи като средство за втора революция американец, който се провежда мирно и законно, но и убедително.”
Други съдебни дела през програма за наблюдение NSA могат да бъдат подавани в следващите дни от други клиенти телекомуникации.
The ACLU, други адвокати личния живот и индивидуални клиенти на Телеком са поставили различни национални програми агенция за сигурност в миналото, но не са били успешни в федералните съдилища.
Върховният съд през февруари блокира съдебен процес над метене електронно подслушване на американците, потенциално свързани с предполагаеми терористи и чуждестранни шпиони.
Оповестяването във в. Guardian и Washington Post потресоха граждански либертарианците, политически либералите и някои консерватори, и предизвика нова политика и обсъждането на неприкосновеността на личния живот. Но правни предизвикателства се очаква да бъдат изкачване битки във федерален съд.
The Stranges “костюм и още един от групи на гражданското свободи тази седмица в центъра на телефон мониторинг, в който се казва, че на НСА са получили данни от голяма компания за телекомуникации.
“Това клопката програма със сигурност е един от най-големите усилия за наблюдение някога, публикувани от демократично правителство срещу собствените му граждани”, каза Jameel Джафер, каза юридически директор на Американския съюз за граждански свободи, която се присъедини с New York съюз за граждански свободи в подаването костюм .
Те твърдят, че програмата, която в Белия дом, казва се внимателно и законно приложени и необходим инструмент в борбата с тероризма, нарушава Първата поправка права за свободно словото, както и на Четвъртата поправка правото на личен живот.
Няма и следа от НСА leaker като разследването САЩ изгражда парна
Жалбата също зарежда инициативата надхвърля орган, че Конгресът предоставя чрез Патриотичния акт, който е в отговор на септември 2001 атаки на Ал Кайда срещу САЩ.
The Stranges “син Navy SEAL Michael Странно, беше убит при катастрофа с хеликоптер 2011 в Афганистан.
Заедно с правителството Watch пазител свобода, на Stranges казват, че техните телефонни записи са били незаконно преглеждана от местните агенции за шпионин, защото те “са били вокал за критиките си към президента Обама като началник на флота, неговата администрация и армията на САЩ.”
Бивш компютър NSA изпълнител, Edward Сноудън, призна за изтичане на информация за държавни дейности за наблюдение, казва британски репортер, че Verizon Business Network е разпоредено от таен федерален съд да предаде данни за телефонни разговори, публикувани от април 25 до 19 юли.
Разузнаването по-късно потвърди програмата, които казват анализатори вероятно обхваща всички въздушни превозвачи от САЩ.
Те вече заведе дело срещу правителството през Афганистан катастрофа с хеликоптер, който уби 38 души. Странни, 25, и колегите му от елитни SEAL Team VI са били убити, заедно с други американски специални сили, Националната гвардия и афганистанските военни части.
На Stranges са съдени Обама, главният прокурор Ерик Холдър, NSA директор Кийт Александър, Verizon, правителствени агенции и на съдията, който е подписал тайна заповед на телефона мониторинг.
В жалбата, двойката твърди личния им живот и правото на свободно реч бяха компрометирани от предполагаемите “престъпни деяния.”
Предполагаемата наблюдение “нарушени ищците и на членове на клас” правото на свобода на сдружаване, като ги направи и други уморен и страшно на контакт с други физически и юридически лица чрез мобилен телефон от страх от злоупотреба с държавната власт и отмъщение срещу тези лица и образувания, които оспорване на злоупотреба с властта на правителството. ”
Делото не предлага спецификата на всяка целевото наблюдение. На Stranges основават своите твърдения за “информация и убеждения.”
На Stranges и други семействата на загиналите твърдяха правителство покриване на въпроса с разпит на официалната история на инцидента.
На Stranges кажа, че разпита е направил и цели за наблюдение.
Не е имало първоначален отговор на наблюдение дело от служителите в администрацията, включително и Министерството на правосъдието.
Първоначалните правни предизвикателства пред правителството радикални електронни програми за наблюдение започнаха да се появяват с една двойка изведено те бяха посочени за наблюдение, защото те критикува американските военни.
Стойност 3 млрд. долара клас действие жалба от Мери Ан и Чарлз Strange на Филаделфия е да се смята на първо гражданско дело срещу администрацията на Обама, тъй като блокбъстър разкриване миналата седмица в публикуваните доклади относно супер-секретни усилия Националната агенция за сигурност за наблюдение.
Това оповестяване и втори включващи наблюдение на NSA е-мейли са отново разпали дебата за правителството събирането на лични данни в глобалната лов за терористи и престъпници.
Граждански свободи, адвокати казват, че мерките са неприемливи прониквания. Но поддръжниците казват, че са законосъобразни и са дали доказателства, че е помогнал спре терористичните парцели.

EU-Asia