Нов мобилен граница в Мианмар

Паянтова инфраструктурата на страната е предизвикателство за бизнеса.
В страната телефонни линии са “редки, скъпи, и не винаги работи,” Peter Maher, а Visa изпълнителната власт в Югоизточна Азия, наскоро каза CNNMoney.
В миналото, строг контрол над правителството комуникационния бранш означаваше прекалено високи цени.
Финалистите включени Виетнам Viettel, Сингапур телекомуникации и консорциум начело с Digicel Bermuda и милиардер инвеститор Джордж Сорос, според съобщения в медиите.
Свързани: Мианмар, Приказки от последната граница бизнес
В продължение на десетилетия, Мианмар е до голяма степен извън граници на чужди фирми, докато тя бе управлявана от военна диктатура.
САЩ санкциите срещу Мианмар бяха облекчени миналата година, след като правителството направи няколко обещаващи промени, която страната по-демократична.
Доскоро на мобилен телефон СИМ-карта – вид, може да получите в САЩ за $ 10 – отиде за около 2500 щатски долара.
В четвъртък, Мианмар присъдена една от най-големите си сделки още: потенциално изгодни договори за изграждане на своя зараждащ мобилна телефонна мрежа.
Победителите бяха телекомуникационни фирми от Норвегия и Катар, който победи Джордж Сорос и други седем финалисти.
Според съобщение на правителствената пресслужба, Норвегия Ooredoo Telenor и Катар бяха възложена поръчката. Фирмите очакват да имат страната напълно обхванати в пет години.
“Ще се радваме да работим с правителството и народа на Мианмар в развиващите телекомуникационната индустрия на страната,” Sigve Brekke, ръководител на Telenor Азия, се казва в изявление.
Потенциалът на пазара в Мианмар е огромен: По-малко от 10% от своите 55 милиона души имат мобилен телефон.
Според правителството, над 90 фирми проявиха интерес в договора.
Мианмар се смята за един от най-последните неразработени пазари бизнес, и много компании и бизнес титани Искаш парче от действието.

EU-Asia