Нови мобилни граница у Мјанмару

Клима инфраструктуре у земљи је изазов за бизнис.
У земљи телефонске линије су “ретки, скупи, и не ради увек,” Петар Махер, извршни виза у југоисточној Азији, недавно је рекао ЦННМонеи.
У прошлости, уске државне контроле над комуникацијама значи претерано високе цене.
Финалисти укључен Вијетнаму Виеттел, Сингапур телекомуникације и конзорцијум који предводи Дигицел Бермудских островов милијардер и инвеститор Џорџ Сорош, јавили су медији.
Релатед: Мијанмар, приче из претходне пословне границе
Деценијама, Мјанмар је у великој мери ван граница страним фирмама, док је била под управом војне диктатуре.
Америчке санкције Мјанмару су ублажени прошле године након што је влада неколико потеза који обећавају да више демократска земља.
До недавно, мобилни телефон СИМ картица – тип можете добити у Сједињеним Америчким Државама за $ 10 – отишао за око $ 2,500.
У четвртак, Мијанмар доделио још један од својих највећих бави: потенцијално уносне уговоре за изградњу своју младу мрежу мобилне телефона.
Победници су телекомуникационих фирми из Норвешке и Катара, који победио Џорџ Сорос и још седам финалиста.
Према саопштењу владе штампу, норвешки Теленор и катарски Ооредоо је додељен уговор. Фирме очекују да имају земљу у потпуности покрива пет година.
“Радујемо се сарадњи са владом и народом Мјанмара у развоју телекомуникационе индустрије у земљи,” Сигве Брекке, шеф Теленор Азије, наводи се у саопштењу.
Потенцијално тржиште је огромно у Мјанмару: Мање од 10% од 55 милиона људи који имају мобилни телефон.
Према влади, преко 90 фирме изразиле интересовање за уговор.
Бурма се сматра једним од последњих светских неискоришћених пословних тржишта, и доста фирми и пословних Титанс желе део акције.

EU-Asia