Никкеи скокова после драматичног пада

Неки аналитичари кажу берза овербоугхт. Други сумњају да ће удвостручење монетарне базе од стране банке Јапана моћи да преокрену деценије упорног дефлације без нервира огромна тржишта обвезница у земљи и гура се трошкови позајмљивања.
Четвртка пад, који збрисали успеси индекса у мају, био је други драматичан пад у последњих неколико дана. Пре недељу дана, Никкеи пао 7% у једном тренутку, њен највећи губитак од по 2011 земљотреса и нуклеарне катастрофе.

Два од три Абеномицс ‘стуба политике већ постоје. Јапан има појачане потрошње влада, а централна банка је убацивање новца у привреду у великом обиму.

Никкеи је охрабрен у петак извештај показује раст индустријске производње брже да економисти очекују у априлу. Још један владин извештај указује да су цене и даље падају у Јапану, са главним мере смањења потрошачких цена од 0,4% у априлу током 2012.
Цене је раст, међутим, у односу на претходни месец. Економисти у Социете Генерале је рекао да су подаци били “охрабрујући” и “сугеришу да је дефлација је уступио инфлације, бар за сада.”
Остали већи индекси широм света су у великој мери остали имуни на Никкеи’смисфортуне, сугеришући да грубо закрпа се односи на забринутост због Абеномицс, амбициозан кандидатуру земље за економски раст.
Инвеститори су у последњих неколико месеци углавном навијали фискалне и монетарне политике промене пратила премијер Шинзо Абе и централне банке харухико Курода.
Најновије пад оставио је индекс више од 10% попуста на врхунцу и техничке корекције.

Ејб ради на шкриљца структурних економских промена дизајнираних да тржиште рада у земљи флексибилнији и подстакну жене да уђу на тржиште рада.
Повезани прича: 7 велики победници у Никкеи талас
Никкеи, који је претворио у најбоље перформансе било ког већег индекса ове године, је и даље за 32% од јануара, а окупио је 62% од маја 2012. Јен је такође ослабила драматично јер Ејб ступио на дужност, и даље око 30% попуста свој врхунац у односу на амерички долар.
Ипак, није јасно да је узбуђење превођење у свим деловима привреде. Плате су стан, а продаја на мало и индустријске производње показатељи су, такође, није импресионирао.
Никкеи напредовао 1,4% петак као индекс опоравила од јучерашњег оштрог пада изазваног монтажу забринутост због опоравка економије земље плану.

EU-Asia