Милијардери трци да добије најновије Јет Лукури

Гулфстреам додали број звона и пиштаљке новим авиона, укључујући и кабине ниже надморске висине, што компанији кажу смањује замор о далекосежном летова, као и могућност да користе свој иПхоне да контролишете функције кабина, укључујући прозора нијансе, температуре, осветљења и приказује.
Али, то није лако бити лепотица бала. Једна ствар коју она ради је замеће конкуренцију. Канадска компанија Бомбардиер авијација покреће Глобал 7000 у 2016 и 8000 Глобал 2017. Оба обећање и дуже опсег од Г650, Глобални 8000 ће моћи да лети од Њујорка до Хонг Конга нон-стоп.
“Не постоји било скакање испред било кога”, каже гулфстреам Регионална потпредсједник за међународне продаје, Роџер Спери, али признаје да није због недостатка напора. “Они покушавају све време”, каже он.
Жалба Г650 – која може да носи до 18 људи – долази до величине, брзине и опсега. Са максималном брзином од Маха 0.925 – близу брзине звука – то је брже од било које друге цивилне авионе у употреби. Домет до 7.000 наутичких миља значи путници могу да лете од Лондона до Буенос Аиреса без пуњења (главобоља за џет-подешавање, дугогодисњем пословном стадиону).
Аналитичари кажу да ти авиони једноставно не жали на стање свесног начин Гулфстреам ради, са својим потписом велике, овалне прозоре и сјајне спољашњости. “Они једноставно не изгледају тако добро мислим да се рачуна за нешто.”, Каже Шеридан.
Опширније: Кина је најгори аеродроми за он-времена летова
Г650 није једина опција за оне који траже дугог домета, велики приватни авион. И Боинг и Ербас производе приватне авионе са даљине и луксузне опције, у основи измењене верзије својих комерцијалних авиона. Један купац Ербас је чак купио А380 супер-џамбо за приватну употребу.
“Можемо да урадимо функције које кинеском тржишту посебно цени, као што је велики округлог стола који је фокус азијске живота Можемо караоке барова.”, Каже Дејвид Велупиллаи од Аирбуса.
То је еквивалент од милијардера “стајали целу ноћ за нови иПхоне. Мултинационалне корпорације и ултра богати утркују да своје руке на Гулфстреам 650, најновији и највећи завист које изазивају приватним авионом на тржишту. Наручите га сутра, пљунете $ 65М и видећете свој авион у 2017.
Гулфстреам каже да преко 200 су наредили до сада и то је строго први дође, први служе. Индустрија инсајдери верују Дизни, Нике и шеф Формуле 1 Берни Еклстон су међу садашњим корисницима.
Нови авион је благодет за гулфстреам после финансијска криза стави цеди индустрију пословни авион.
“Имајући у виду колико је тешко на тржишту је од 2008 да имају нешто тржиште се бори да се, уместо да се боре да продају, је прилично добро”, каже Павле Шеридан из ваздухопловне консултације Асценд.
Г650 је позициониран да се жали на растућем кинеском тржишту, где купци више воле веће, скупље авиона. Ванг Јианлин, председник Ванда групе и један од најбогатијих људи у Кини, изјавио је часопис Фортуне жели да додате у своје флоте. Раније ове године компанија је летео у Шангај један за азијско конференцији пословне авијације, кључни догађај за сусрете кинеске купце.

EU-Asia