Ко побеђује Еуро вино вс Кина соларне

Док брзо Царински рат можда кинески потрошачи подстичу да пију вино увезене залихе – и напуните своје залихе – дужи Царински рат ће имати више утицаја двосмислен, с потенцијалних добитника и губитника, како у Кини и широм света.
У среду, Пекинг покренула антидампиншке и анти-субвенција сонди на увоз европског вина. Захтев следи нове тарифе ЕУ, само саопштила, од скоро 12%, на Кина је соларних панела које почињу 6. јуна. Европска комисија је оптужио Кини субвенцију државе табле ознацавају поплава европска тржишта са неправедно јефтиним производима.
У саопштењу за јавност, Кина је Министарство трговине саопштило је да је “примила је захтеве из домаћих винских фирми, оптужујући европске винске компаније уласка на кинеском тржишту по дампинг производа, примање субвенција и других неправедних мера на основу тих захтева., Министарство трговине ће покрене озбиљну истрагу у складу са законима и прописима. ”
“То је оно што ми зовемо ‘стратешка игра’ у теорији игара То је акција која има за циљ да се користи у преговорима.”, Каже др Шу Бин, професор економије и финансија у Европи Кина Интернатионал Бусинесс Сцхоол, или ЦЕИБС, у Шангају.
Кина је паметно да баш винске индустрије Европе, додаје Ксу, јер то није “језгро европске економије” Ипак “симболичан”, довољно је да ће “имати директан утицај” на срцима и умовима.
Ипак, верује да је Крук Царински рат – ако се чувају кратак – може заправо помоћи доње линије страних вина Кине увозника на дужи рок. Од 2002 до 2012, Кина је укупан увоз страних вина флаширане скочила скоро 15.000% за више од 1,3 милиона флаша. Леисснер очекује Царински рат ће само довести до краткорочног скока у продаји и то великих имена, велика количина вина Кинески добављачи попут Кинеског зида, Чанг Иу и династија би највише користи.
“Било је много ентузијазма куповине који треба да се потроши”, каже Крук. “Постоји одличан инвентар да траје кратко трговински рат нисам узнемирен као што мислим да би требало да буде.”.
“Идеално би било боље за обе стране да се повуче из њихове тренутне позиције”, каже Шу од ЦЕИБС. “Разумем европска економија није у доброј форми, тако да постоји велики притисак од домаћих лобија за заштиту од других земаља.”
“На крају, како ће дати неке центиметара”, каже Шу. “Нема победника у трговинском рату.”
“Нови свет вина су чекали ову прилику”, каже Крук. “Аустралија, Чиле, Аргентина и Јужна Африка су добро позиционирани.” Оба Чиле и Нови Зеланд је недавно спровео билатералне споразуме са Кином да спушта царине на увоз вина на нула одсто, додаје он.
“Не мислим да је то добра ствар за нас”, каже Џуди Леисснер, председник Граце винограда, познати домаћи кинески бутик етикета која има за циљ да задржи количине на или испод два милиона флаша сваке године. “Да, ми смо у конкуренцији са увозним вином, али да увози вино помаже едуковати потрошаче Ако потрошачи су више високо образовани онда је то боље за све нас.”.
“Ако цене расту због тарифног рата, ће кинеска компанија вина имају мање разлога да раде боље,” додаје Леисснер. “Људска бића су лењи.”
Гледајући унапред, почетком августа је рок за тарифног резолуцији.
Извоз француског Бордоа, италијанском и шпанском Тусцанс Риојас могао да скупљи у Кини, а ако мило за драго Царински рат између мехурића преко најмногољудније земље света и Европске уније.
Ако Царински рат уследило, “било би веома штетно за Француску”, каже Карл Крук, генерални директор Монтросе вина, један од највећих увозника кинеских страних вина.
Француска Кина је број један извозник вина. У 2012, земља испоручио више од 700.000 боца у Кини, више од четири пута обим другопласирани

EU-Asia