Когато икономиката сваля

Това е номер, който прилича повече на реално възстановяване.
Федералният резерв наскоро призна, че целта е възможно, когато се понижи безработицата прогноза и заяви, че смята, че тези може да удари 6,5% през 2014 година.
Blitz очаква голям брой Millennials влизащи в колата и дома на купуване етап от живота, дава допълнителен тласък на икономиката. Плюс това, на спад в разходите за отбрана, свързани с тегленето надолу на войските от Ирак и Афганистан трябва да бъде до голяма степен зад нас.
Акции и облигации имаше разпродажба по новините, с инвеститори обсебени от идеята за възможността, че Фед може да спре изпомпване на пари в икономиката.
Изгубени в паниката беше обещаващ идеята, че 2014 може да бъде годината, когато най-накрая сложи Голямата рецесия категорично зад нас.
Компаниите се размина за наемане, защото те чакат да видят как ще бъдат засегнати byhealth грижи и финансиране закона за реформа, според Джон Силвия, главен икономист в Wells Fargo (WFC, Fortune 500). Подробностите по изпълнението на двете от тези закони ще стане ясно през следващата година.
“Dodd-Frank и Obamacare трябва да бъдат разработени, след това заетостта излита”, каза Силвия. Той смята, че 2014 г. “може да бъде много добра година.”
Само колко е добър? Стив Blitz, главен икономист в инвестиционна ITG изследвания, смята, че растежът на БВП в 3,5% до 4% диапазон е възможно за 2014 г., ако световната икономика не се влошава. Месечен ръст работа може да достигне своя връх в диапазона 300 000, смята той.
“Всичко това трябва да добавите по-добра икономика през 2014 г.,” каза Blitz.
В Merrill Lynch, прогнозите на икономистите не са толкова високи – банката вижда икономическия растеж на Америка през следващата година на 2,7%. Но Merrill Lynch смята, че Федералният резерв ще ходя на екскурзия лихвените проценти в края на 2014 г., спрямо времевата рамка 2015 го очаква по-рано тази година. За да се случи това, банката счита, безработицата трябва да намалее до 6,5% от сегашните 7.6% ставка – подвиг, който ще изисква растеж работа, за да се ускори до 300 000 нови позиции на месец.
Но следващата година, икономистите предвиждат сближаването на няколко фактора, които биха могли най-накрая ритник това възстановяване в висока предавка.
Първи в списъка е на федералния бюджет. След епични битки тази година през “фискална скала”, на “поглъщат” и куп други неща, деформирани, депутатите най-накрая успяха да скалъпят достатъчно увеличаване на данъците и съкращаване на разходите на най-малко стабилизира кредитния рейтинг на страната.
Покачващите се цени на жилищата помагат също. По-малко американци са в капан в подводни ипотеки, които оставят ги притежава повече от дома си от къщата си струва. Покачващите се цени също увеличи нетната стойност на собствениците на жилища, като към доверието на потребителите.
Фирми се оплакват от години за “несигурност” в гражданската област на политиката. През следващата година, някои от тези неизвестни най-накрая ще бъдат решени.

EU-Asia