Инвеститори Бонд Јенки запис $ 62Б

Насупрот томе, благајничких записа ЕТФ-ови имали скромније издатке, губи 3,3 милијарди долара, или 1,6% укупне активе. ЕТФ-ови који улажу у корпоративне обвезнице изгубио 6,3 милијарди долара, или 3,7% укупне активе.
Одлив, који надмашио претходни рекорд од $ 41.8 милијарди долара на врхунцу финансијске кризе у октобру 2008, је оштар преокрет најновији тренд.
Инвеститори су орали $ 111.2 милијарди долара у фондове обвезница у првих пет месеци ове године, али је више од половине која је сада повуцен у јуну. А месец још није завршена.
До сада је овог месеца, они су извукли рекордних 61,7 милијарди долара обвезница из заједничких фондова и фондова којима се тргује размене, према ТримТабс.
Према Инвестмент Цомпани Институте, инвеститори додао скоро $ 27 милијарди до фондови тржишта новца од 16. маја до 19. јуна. Пре тога, они су повлачењем
Релатед: ФЕД Бернанке разговор картици је $ 151 милијарди долара и бројање
Инвеститори су дампинг обвезнице, а вожња приноси већи, од почетка маја. Принос на 10-годишње трезорске ноте ударио 2,65% ове недеље. То је највиши ниво од августа 2011 и оштро већи од 1,6% почетком маја. 10-годишњи принос ударио рекордно ниском нивоу од 1,44%, пре нешто више од годину дана.
Иако обвезнице може стабилизовати када садашње паника угаси, распродаје изазвала забринутост због онога што многи виде као мехур.
Инвеститори ставио рекордних 1,21 билиона долара у обвезницама инвестициони фондови и ЕТФ-ови од 2009 до 2012, стварање “највећи кредитни мехур у светској историји”, наводи се ТримТаб аналитичари.
Сантсцхи рекао инвеститори су бацање новца у фондове обвезница “, са мало обзира на вредност.” Они су били сигурни, додао је он, “да је бескрајна централна банка ликвидност би повећали цене.”
Сада, страх је да ће инвеститори који су мислили да су безбедни обвезнице наставити да се жури са тржишта као принос расте.
Релатед: Обвезнице у погодби бин
Док се откуп је широко, ТримТабс рекао страних обвезница ЕТФ-ови су били највише погођени. Та средства су изгубили 1,4 милијарде долара, или 14,4% укупне активе, до сада овог месеца.
Недавни раст каматних стопа изазвала глобалну “смањења задужености” опклада на тржиштима у развоју, који су видели огромне приливе у последњих неколико година, захваљујући лако политика Федералних резерви новца.
Тешко је тачно одредити где новац иде, рекао је извршни директор Дејвид ТримТабс Сантсцхи. Али, он је рекао да је његова “најбоља претпоставка” је да инвеститори су га паркирао у фондове тржишта новца или “банкарских производа”, као што су ЦД, штедње и текућих рачуна.
“Знамо да то не иде у акције, а ми знамо да не иде у племените метале”, рекао је он.
Егзодус из обвезница долази као Федерал Ресерве званичници, укључујући Бен Бернанке, предложили су да централна банка могла конус на брзину њеног 85 милијарди долара-по-месечног програма куповине обвезница ове године, под претпоставком да економија наставља да се побољшава.

EU-Asia