За клас на 2013 г., един студен душ

Маккълоу смята, че голяма част от днешната младеж е “поглезете, cosseted, залудя, каски, балон-обвивка” и защитени от реалността. Той казал на завършилите: “Качете се на планината да не засажда флага си, но да приемат предизвикателството, насладете се на въздуха и ето становището му да се изкачи да можете да видите света не, така че светът да те видя.”.
“Съм имал привилегията да доставят започване адрес, в университет в централна Калифорния, и се надявам някой ден да достави друга. Всъщност, аз вече знам какво искам да кажа.

Миналата година, в Уелсли гимназия в Масачузетс, Дейвид Маккълоу младши, учител по английски език в училището и син на носител на наградата Пулицър историк Дейвид Маккълоу, даде началото адрес. Той е отстранен от парка, и думите му пътували далеч. Това, което той трябваше да се каже, Америка отчаяно търсеше начин да чуят.

Не и аз. Предпочитам да кажем на нашите бъдещи лидери, което те трябва да чуят. Ето 10 провокативни съвети този клас през тази година на колежа и висше образование би било разумно да вземе присърце:
1) Никога не забравяйте, че, въпреки това, което обществото е казал, че не си специален, като Маккълоу каза в дипломирането си реч. Светът не се върти около теб. И не трябва да се чувстват право на нищо. Никой не е по-добър от теб, но ти не си по-добре от всеки друг. Лечение на всички по отношение, толкова дълго, колкото те третират по същия начин.
2) Следвайте страстта си, но е отворена за идеята, че страстта ви може да се промени и се развива през годините, както и ти. Не се страхувайте да промени курса и си отиват в друга посока. Вие сте позволено да има задни мисли, за това, което искате да направите и как възнамерявате да прекарате живота си.
3) Имат ли вашите родители се запозная с вас. Интервю тях, и да го запишете. Попитайте ги за живота си, и това, което разкази или уроци, които бих искал да споделя с внуците си. Те ще ви даде живот, така че най-малкото, което можете да направите е да се опитаме да разберем техните. Когато ги няма, ще се радвам, че е така.
4) да се измъкнат от зоната си на комфорт. Прави това, което ти си най-страхувам. Избягвайте това, което е лесен и предвидим. Пътуване в страната и света. Запознай се с нови хора и да се стремим да виждаме света от тяхната гледна точка. Остани любопитен. Задавайте въпроси. И никога не спирайте да учите.
5) За тези от вас, които избират, или са в състояние, да се оженят – и се надявам един ден, всички ви ще бъде – който решите да се ожените, ще се извърви дълъг път към определяне на вашия успех. Това е по-важно от градуса от модни училища. Хората могат или да ви вдигне, или те сваля. Изберете добре.
6) Не просто да приеме провал, но го приветствам. Очаквайте го. Учете се от него. Отнасяйте го като ценен образователен опит. Запомнете, че ако винаги получавате всичко, което искате, и да постигне всичко, което тръгнал да правя, тогава ще се провалили или иначе. Тъй като зададете вашите цели твърде ниска.
7) Въпрос орган и оспори вашите вярвания. Отиди в обществения дебат. Стани ангажирани. Демокрацията е участието спорта; участвате ли, или ти се демонтират. Няма значение в какво вярваш. Важното е, че си мислиш, пътя си там и може да обясни защо ли да го повярвате.
8) За тези, които вие, които избират, или са в състояние, да имат деца, когато сте задали да ги повдигне, да им даде едно нещо, те искат най-много: времето си. Учете ги да бъдат продуктивни. Но по-важното, да ги научи, за пример, да бъдат добри хора, които се отнасят към хората любезно и с уважение.
9) Като отидеш в живота, не се страхувайте да имат високи очаквания за децата си, на другите и на себе си. Има и по-лоши неща, отколкото да бъдат разочаровани, защото някой не се изпълняват, както сте се надявали. Като се отказва от тях и не очакват много от самото начало.
10) И накрая, много години, считано от сега, когато отидете на вашата почивка, вашето най-важното постижение в живота няма да е пари сте спечелили или успеха ви хареса. Единственото нещо, което ще издържи, и сподели с целия свят, че си тук, на първо място, е въздействието сте имали на други хора. Направете го положително.
Това е всичко. Вземете го, или го оставете. Всеки се радва на комфорта на топла вана. Но понякога, това, което се нарича е студен душ.

Така че нека да я изпробвате, от класа на 2013. Говори с университетски професори или мениджъри на човешки ресурси и работодатели. Прочетете изследване направено върху т. нар. поколение Millennial, и вие ще намерите много доказателства, че Маккълоу е на прав път. Младите хора днес често са прекарали живота си се глезят, обслужва и пощадени от стреса на живот до очакванията. Хората обикновено им кажа само това, което те искат да чуят.

EU-Asia