Запаси назад към рекордни нива

Обратно, регионални банки, които обикновено се ползват от по-високи нива, е поставено под натиск. Книжата на Regions Financial Corporation (RF, Fortune 500), Comerica (CMA), KeyCorp (KEY, Fortune 500) и SunTrust Banks (STI, Fortune 500) падна между 1.5% и 3%.
Тримесечните резултати идват петък от мега-банки JPMorgan (JPM, Fortune 500) и Wells Fargo (WFC, Fortune 500).
Като цяло приходите на компаниите в S & P 500 се очаква да нарасне 0,8% в сравнение с миналата година, според FactSet.
Инвеститорите бяха стреснати през май, когато Бернанке предложи на Фед може да започне да намалят присъствието си си 85.00 милиарда щатски долара-на-месеца облигации програма купуването на тази година. Но най-добрите централни банкери, включително председателят, са взели големи усилия да успокои инвеститорите, че всяка заострена ще зависи от продължаващото подобрение в икономиката.
“Ясно е, че на пазара се смила на промяна в политиката на Фед и се осъзнава, че това не е много драматична промяна на всички”, каза Ханк Смит, главен инвестиционен директор в Haverford Trust. “И ако това се случи”, продължи той, изместването “би било нещо добро, защото това означава по-голяма увереност в икономиката, поне от страна на Федералния резерв.”
Свързани: Запасите са нагоре, и алчност се завръща
Bull все още има краката: Smith каза печалбите отразява подобрение в настроенията, тъй като инвеститорите продължават да виждат всеки натиск в акции като възможност да си купя. Той заяви, че рецесия в Европа и забавянето на растежа в развиващите се икономики прави американския пазар особено привлекателен, въпреки под средната възстановяване.
Гледайки напред, Smith очаква нестабилността ще останат високи, тъй като сроковете за всяко действие, Фед остава несигурна. Но той каза, на пазара все още може да нарасне с допълнителни 5% до 7% до края на годината.
“Всеки натиск, или дори корекция, ще бъде приветстван от инвеститорите”, каза той. “Има един тон на пари чака за това.”
Свързани: Citadel: Фондовият пазар е по-безопасно от всякога
Европейските пазари закри по-високо, и по-големите азиатски борси завършиха с печалби.
Бенчмарк Nikkei Японският индекс премества 0,4% по-висока, след като централната банка на страната заяви, че ще продължи да нараства нейния баланс. Джоунс заяви, че коментари от банка на Япония централната помогнаха за шамандура международните пазари.
AMD (AMD, Fortune 500) акция нарасна 11%, след като Централната банка на анализаторите Америка модернизирани акциите на компанията. Други технологични запаси удари пресни рекордни нива, включително Google (GOOG, Fortune 500) и Amazon (AMZN, Fortune 500).
Коментари Бернанке за поддържане на ниски лихвени проценти подсилен stocks.DR строители ” Хортън (DHI), Lennar (LEN) и Toll Brothers (TOL) спечели между 6% и 9%. Отделно от това, на 30-годишна ипотека се повиши до най-високото си ниво от близо две години, според ипотечно финансиране компания Freddie Mac.
Какво се движи: Microsoft (MSFT, Fortune 500) обяви широко anticipatedreorganization на неговите бизнес операции, включително разтърсване на високопоставени мениджъри, според различни доклади.
Акциите на Yum! Brands (YUM, Fortune 500) съобщават за добри печалби от очакванията, но се притеснява за растеж собственик на KFC в Китай избута склад Yum Brands, по-ниска.
Американските акции скочиха обратно в запис територията четвъртък, след като инвеститорите приветстваха коментарите на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке.
The Dow Jones Industrial Average се събраха близо 170 пункта, или 1.1%, до края на рекордно ниво от 15 460, които се разпределят от предишния рекорд, поставен 28 май.
The S & P 500 се повиши с повече от 1,3% до 1 675 – също топинг му може да запише. The Nasdaqjumped 1,6% до края на най-високото си ниво от септември 2000 година.
Кликнете тук, за данните по облигации, стоки, валути и световните пазари
Пазарът Бернанке: Печалбите дойде след Бернанке заяви късно в сряда, че паричната политика ще остане “силно гъвкава” в обозримо бъдеще.
В САЩ новини, икономическа, броят на американците подаване за първи път обезщетения за безработица нарасна до две-месечен връх, според седмичен доклад на правителството. Но икономистите бяха набързо напусна расте, тъй като в резултат на летливи номер-схрусква, а не като обезкуражаващ знак за икономиката.

EU-Asia