Еуростар флота ће расти

У јуну, Европска комисија је рекао Еуротуннел – Француска заснован менаџер тунел испод Ламанша – да смањи своје трошкове за путничке и теретне возове користе руту.
Комисија тврди оптужба била превелика и обесхрабрени путника од путовања возом, а повреди транспортној бранши.
Петровић је рекао: “Морамо да плати накнаду по путнику који је нешто као 30 евра … ако прода карту на рецимо £ 79 или £ 69 повратак, велики комад тог новца иде у тунел па је Европска Комисија је требало да сиђе бројеви.
“Да је тако можемо да пренесемо ово смањење са купцима”, додао је он.
Међународни воз оператер је изградила свој успех тако премости јаз између Велике Британије и Европе, ради услуге од Лондона до Брисела и Париза.
Међутим, после скоро две деценије монопол над тунел испод Ламанша, Еуростар се суочава конкурс за подводне железничке линије као немачки оператер Деутсцхе Бахн, припрема да покрене Лондона до Брисела сервис.
Опширније: Модел возови мотора повратку кући
Петровић је рекао да није забринут могућношћу ривалства за Лондон на путевима Европе. Он је додао: “Видећемо ко су купци воле, али по мом мишљењу то ће расти на целокупном тржишту.”
Еуростар улазнице за одрасле путовање из Лондона у Париз цени £ 69 ($ 104) за стандардне класе до £ 250 ($ 378) за бизнис класу. Петровић је рекао за ЦНН да је компанија тражила “веома пажљиво” у ценама, додајући да је највећи трошак у пословању Еуростар је намет на коришћењу тунел испод Ламанша.
Опширније: Како Америчка пита од јабука се загрева бори Шпанија
Еуростар планира да покрене “врхунску” флоти возова који могу да превезу путнике у Холандији, Немачкој и Швајцарској, према шефу компаније.
Никола Петровић, извршни директор Европске возова великих брзина компаније, очекује да ће нова превозника и руте бити онлине у наредне три до четири године, као и железнички оператер изгледа да обнови и направи “нови почетак.”
Истражите Интерацтиве: Колико сте уверени у еврима?
Говорећи са ЦНН-а Нина дос Сантос, Петровић је рекао да ће компанија “зграби прилику отвореног приступа у Европи.” Он је додао: “Оно што стварно желите да урадите јесте стекну удео на тржишту у односу на авио компаније.”

EU-Asia