Ербас А350 КСВБ прво шаље у небо

А350 КСВБ је први путнички авион Ербас да користите и трупу и бочне структуре направљене углавном од угљеничних влакана ојачан полимера, што доводи до ниже гориво изгори као и лакшег одржавања, према компанији.
Његов ривал, 787, је једна од најнапреднијих авиокомпанија које су покренуте у последњих неколико година, а састоји се од 50% композита и користи 20% мање горива од других авиона у истој категорији.
Тест посада махну Аирбус заставу из отвора изнад кабине као авион такиед после њеног успешног девојачко путовање.
Екипа, која се појавила у аплаузом од чекања пријатеља и породице, рекао је авион показао лак за руковање и добро обавља током тест програма.
Ербас се нада да ће имати потпуно нови авион сертификован за комерцијални лет у року од 12 до 13 месеци, рекао је он.
“Овде се ради о иде брзо, али никада не журе, а ја сам веома уверен да ће после овог првог лета … ми ћемо испоручити овог авиона до 2014 наших првих купаца”, рекао је он. Ербас се нада да освоји више од половине светском тржишту од 6.000 дугог домета авиона у наредних 20 година, додао је он.
“Знао сам да ће то бити импресиван, али сам био одуван,” Ербас главни оперативни директор Џон Лихи изјавио је одмах после полетања А350 КСВБ.
“Да ли сте чули како је било тихо Да ли сте чули оно што нисте чули Ми ћемо поставити нове стандарде?. Не само за удобност, не само за перформансе. Али за природу. Људи који живе у близини аеродрома неће знају водимо искључен “, рекао је он новинарима на дежурног.
Лет је пратио много сати обуке у симулатору за шест међународних тестирања чланова посаде.
Брегиер је рекао да је поставио циљ пре девет месеци по завршетку први пробни лет пред предстојећу Парис Аир Схов.
Међутим, компанија није потврдио спекулације да је Ербас планира да покаже свој нови авион за љубитеља авијације на сајму, који траје до 23. јуна 17..
Френк Чепмен, Ербас пробни пилот који је посматрао са земље, рекао је одлука још није донета, али ће зависити од података из пробног лета и провере безбедности у наредних неколико дана.
Парис Аир Схов 2013: На своја места, џет сет, го!
А350 КСВБ је први у породици супер ефикасних путничких авиона Ербас дизајниран да иде од главе до главе са ривалом Боинга 787 Дреамлинер и 777с.
“КСВБ” значи “додатни широки тело.” Постоје три члана у породици: А350 А350-800, А350-900 и А350-1000, које седиште 270, 314 и 350 путника, односно, у три класе седишта.
Први тест авион, “МСН1”, откривен је 13. маја у Ербас седиштем у Тулузу, Француска.
Бурна историја производња
Петак први пробни лет је најновије достигнуће у шта је бурна историја производње за А350 програм јер је први пут објављена 2006.
“Аирбус А350 је иницијални дизајн није био потпуно нови авион, али рефлексну реакцију на 787,” авијација новинар Дејвид Камински сутра, ваздушни саобраћај уредник Флигхтглобал.цом, рекао је ЦНН у ранијем извештају.
“Компанија, која је била хип-дубоко у сортирање А380 развој, једноставно није предвиђена велики уздржана потражња за ефикасније 250 места авиокомпаније, и покушали да на једноставан начин од стране нудећи поново моторима верзију својих А330. ”
Док А330 је невероватно популарна, авио-компаније су више заинтересовани за потенцијалне ефикасности коју нуди чист листова дизајн, додао је он.
Ербас најавио нови А350 КСВБ
Бити јавно критиковао неке од својих највећих купаца – један авијација извршни назвао Фластер реакција на 787 Дреамлинер, док директор Сингапоре Аирлинес је авион једноставно није ишла довољно далеко – на притисак био за Аирбус да дођу до равни која би истински напредовати на глобалну сцену авијације.
Ове године, било је отказивање. Абу Даби-басед авио Етихад Аирваис АкеД седам поруџбине за А350-1000С, рекавши да су они још нису задовољни са дизајном, критикујући њен домет, перформансе и гориво спали.
“Ербас закашњењем пробудио и узвратио са потпуно новом верзијом А350, и успео да уђе у тржиште”, рекао је Камински сутра.
Са техничке стране, велики апел за авио-компаније је да је преко 70% од летелица А350 КСВБ је направљен од напредних материјала који се комбинују композита (53%), титанијума и напредне алуминијумске легуре.
Аирбус пробни пилоти и менаџери славили петак после дуго очекиваног инаугуралном лету од Аирбус А350 КСВБ отишао без проблема.
Ваздухопловни ентузијасти широм света су имали своје очи на Француску као авион полетео је из Тулуза-Благнац аеродром око 10 сати по локалном времену, а касније безбедно слетео око четири сата.

EU-Asia