Еврозоната безработицата запис хитове

Обичайните заподозрени – Испания и Гърция – са изправени пред най-високите нива на безработица. По последни данни нивото на безработицата от около 27% и в двете страни, с безработицата сред младите хора е над 50%.
Намаляване на разходите и увеличаване на данъците са се образували в основата на реакцията на еврозоната да си кредитната криза през последните няколко години, тъй като той се опитва да донесе на държавния дълг под контрол.
Междувременно, Австрия и Германия имат най-ниските нива на безработни от 17-те страни, които използват еврото. Безработицата в Австрия е малко под 5% през април и безработицата в Германия е 5,4%.
Общо 19,4 милиона души в еврозоната са били без работа през април.
За да сложи това в контекста, населението на Австралия е малко над 22 милиона в последния брой, а ярък спомен за това колко много хора се борят в Европа.
Последните официални данни на Евростат показва близо 100 000 души допълнително са посочени търсят работа през април в сравнение с предходния месец, когато безработицата бе фиксиран на 12,1%.
Висока безработица сред младите хора е особено тревожен за политици и официални лица. Данните на Евростат показват еврозоната безработицата сред тези на възраст под 25 гарнирани 24.4% през април.
Най-новите номера са били освободени само два дни, след като високопоставени представители на Европейската комисия инструктирани страни членки на ЕС да се съсредоточи повече на усилията си върху растежа-ориентирани политики за насърчаване на конкурентоспособността и заетостта.
“Препоръки Тазгодишните призове всички страни да бъдат по-амбициозни, когато става дума за растежа засилване на икономическите реформи”, заяви председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу.
Длъжностни лица са особено загрижени за ширещата безработицата сред младите хора, и се опитват да подпомогнат еврозоната страни в изпълнението на програми, които ще помогнат на младите хора място в работни места и програми за обучение.

EU-Asia