Доклади САЩ добива на данни в интернет

Apple говорителят на Steve Dowling предлагат подобен отговор – каза Apple ръце информация само когато една държавна институция получава съдебна заповед. Dowling добави, че компанията му никога не е чувал за призма.
The Guardian, британски вестник, и Washington Post съобщи в четвъртък, че американските разузнавателни служби са имали достъп до централните сървъри на девет от най-големите фирми в страната технология, включително Microsoft, Apple, Google, Yahoo и Facebook.
The Post съобщава програмата – нарича PRISM – претърпя “експоненциален растеж” от създаването му през 2007 година. В действителност, пише вестникът на програмата стана водещ източник на суровини за Агенцията за национална сигурност, потаен американското разузнаване операция, която следи електронните съобщения.
И Джеймс Клапър, директор на националното разузнаване, не оспори настойник и публикува статии в изявление от четвъртък вечер.
Той се позовава на раздел 702 от Закона за чуждестранните Intelligence надзор, които той отбеляза наскоро бе reauthorized от Конгреса – един от органите, заедно с изпълнителната власт и чуждестранен съд Intelligence надзор, с контрол върху аспекти на събирането на разузнавателна информация.
Раздел 702, Клапър добави, че “има за цел да улесни придобиването на чуждестранна разузнавателна информация относно извън САЩ лица, намиращи се извън Съединените щати.”
“Това не може да се използва за умишлено насочване всеки американски гражданин, всяко друго лице, САЩ, или някой, разположени в рамките на Съединените щати”, каза той в изявлението си.
Докато той не се споменава на извличане на данни, Клапър направи защитава American усилия интелигентност като цяло, като каза: “Информацията, събрана в рамките на тази програма е сред най-важните и ценни чуждестранна разузнавателна информация, която събираме, и се използва за защита на нашата нация от голямо разнообразие на заплахи. ”
Клапър и извика на лицето или хората зад “на неразрешено разкриване на информация за този важен и изцяло правната програма,” казва такива явни течове са “осъдителни и рисковете, важни за защита на сигурността на американците.”
The Post съобщи, че неговите репортери бе предоставила подробен документ брифинг презентация на призмата програма.
Програмата се провежда от 2007 г. и е претърпял “експоненциален растеж” Оттогава Post съобщава. Сега е водещ източник на суровини за Агенцията за национална сигурност, потаен американското разузнаване операция, която следи електронните съобщения.
Според брифинг слайд публикувано от Guardian, призми започва с данни от Microsoft през 2007 година. Програмата започна събирането на данни от Yahoo през 2008 г. и от Google, Facebook и съобщението система Paltalk през 2009 година. YouTube става източник през 2010 г., Skype и AOL през 2011 г. и Apple в края на 2012, на слайдовете претенции.
В НСА отказа да коментира, но няколко компании – много от тях използват подобен език – отрече четвъртък никакви познания по такава програма.
Microsoft, например, се казва в изявление той само осигурява потребителски данни, когато се изисква по закон и за конкретни сметки – като добави, че “ако правителството има по-широк доброволна национална програма за сигурност, за да се съберат данни за клиенти ние не участват в него.”
Джоди Seth, говорител на Facebook, заяви, че социалните медии гигант работи, за да “наблюдава внимателно всяко искане за спазване …” и не дава държавни агенции “директен достъп” на своите сървъри.
“Ние разкриват данните си правителство в съответствие със закона, и ние преглед на всички тези искания внимателно”, каза говорител на Google заяви в отговор на истории. “От време на време, хората твърдят, че ние сме създали” задната врата “на правителството, нашите системи, но Google не разполага с” задната врата “за правителството за достъп до личните данни на потребителите.”
Дори и с тези откази и защита Клапър е, администрацията на президента Барак Обама е подложена на нарастващ контрол през последните дни над неговата рекорд за балансирането на правото на гражданите на личен живот и усилията на правителството за борба с тероризма.
Горната интелигентност Америка официален в четвъртък вечер оспорва новините твърдят Facebook мнения, Gmail съобщения и още са заловени от години в огромен извличането на информация операция, заявявайки, че докладите “съдържат многобройни неточности.”

EU-Asia