Доверете ни се ние сме от Silicon Valley

Сега, няколко от най-добрите фирми в Силиконовата долина са ангажирани с игра на едно-фукане да покаже, че те са най-прозрачни интернет компанията на блока.
Първоначалните съобщения за “директен достъп”, като част от класифицирана американска разузнавателна система, наречена Prism, са се оказа погрешно. Но призмата доклади подчертаха дългогодишни поверителност страхове за това, как най-големите американски технологични компании се справят с огромните находки на потребителски данни. Интернет гиганти, са подложени на контрол, след съобщенията, че NSA използва Prism да проучи данните – включително електронна поща, видео и онлайн чатове – че събира направо от исканията, отправени по външния надзор Intelligence Act (FISA), един от най-противоречивите закони в сърцето на сегашната NSA-подслушване фурор.
След изтичане на Prism, която е предоставена на Guardian и Washington Post от подалия сигнал Edward Сноудън, Apple, Google, Facebook и Yahoo всички издадени отчети – в поразително подобна правна език – се отрече, че те дават на НСА “директна” или неограничено достъп до техните сървъри.
Но компаниите очевидно смятат, че трябва да се отиде по-далеч, отколкото тези откази, както и през последните дни са ангажирани в конкурс да демонстрират своята ангажираност към прозрачността.
Google започна прозрачността битка миналата седмица, когато той попита главният прокурор на САЩ Ерик Холдър и директорът на ФБР Робърт Мюлър за разрешение да публикува “агрегатни номера на националната сигурност искания, включително оповестявания FISA – както по отношение на броя получим и техния обхват. ”
Това искане е забележително, защото за първи път Google дори призна, че тя получава националната сигурност FISA искания. Facebook и Microsoft бързо последва примера с подобни искания. А Министерството на правосъдието каза говорителят на TIME, че агенцията е в процес на преразглеждане на искането.
След това, през уикенда, Facebook, които за разлика от Google никога не е публикуван доклад за прозрачността, постигна споразумение с правителството позволява да предоставят данни относно исканията за информация на САЩ. Facebook заяви, че за шестте месеца до 31 дек, 2012, тя получава между 9000 и 10 000 заявки за данни, включително наказателни и националната сигурност, свързани с искания, които обхващат между 18 000 и 19 000 сметки.
“Ние сме доволни, че в резултат на нашите дискусии, сега можем да включи в доклад за прозрачността, всички американски националната сигурност, свързани с искания (включително FISA, както и на националната сигурност писма) – които до момента нито една компания не е позволено да правя “Facebook главен съветник Тед Ullyot казва в не-толкова-фините копаят в съперници на компанията.
Малко след това, Microsoft освобождава подобни данни, което показва, че дружеството е получило между 6000 и 7000 наказателни и националната сигурност искания, засягащи между 31 000 и 32 000 потребителски сметки.
Yahoo последвано късно вечерта в понеделник, заявявайки, че получи “между 12 000 и 13 000 искания, включително наказателна, външен надзор Intelligence Act (FISA), и други искания.”
Още: Ето защо Google купува Waze, нажежена до червено мобилно приложение трафик, за $1000000000
Тук е проблемът. Съгласно споразумението Facebook, Microsoft, Apple и Yahoo, постигнато с правителството, компаниите са позволени само за да освободи съвкупните номера на всички заявки за данни от САЩ. От решаващо значение е, че не е бил допуснат да отделно избухне броя на исканията на FISA. “Това засяга само малка част от глобалната клиентска база на Microsoft,” John Frank, Поради тази причина, ние не знаем дали те са получили 50 FISA искания, 500 или 5000. В резултат на разкритията, като похвална, полата около централната емисия на NSA-подслушване противоречия, което е характерът и степента на участие на дружествата в тайните американски националната сигурност разследвания.
Заместник-генерален Microsoft адвокатът, заяви в блог пост. “Прозрачност сам не може да бъде достатъчно, за да възстанови доверието на обществеността, но това е страхотно място да започнете.”
В понеделник, Apple се присъедини към партията и обяви, че от 1-ви декември 2012, до 31 Май 2013, тя получава между 4000 и 5000 искания от страна на американското законодателство за данните на клиентите, свързани с между 9000 и 10 000 сметки или устройства, включително и наказателно разследвания и националната сигурност “въпроси.” Apple заяви, че освобождаването на данни “в интерес на прозрачността.”
“Ние вярваме, че дружествата следва да могат да се измъкнат конкретни цифри за искания FISA”, каза Ейми Степанович, директор на вътрешен проект за наблюдение на Electronic Center поверителност Информация, на базирания във Вашингтон обществен интерес организация. “Тези цифри ще осигури национален прозрачност. Ние също така вярваме, че отделните потребители е насочена FISA трябва да получават информация, че са били обект на наблюдение, дори и след това, така че те имат възможност да оспори наблюдение в съда.”
Америка най-големият интернет компании са загуба на равновесие върху себе си за засилване на обществения имидж след блокбъстър оповестявания относно тяхната роля в противоречиво събиране на данни програма на правителството на САЩ.
Още от новините предполагат, че големи технологични фирми – includingApple, Google, Facebook и Yahoo – предоставя на Националната агенция за сигурност (NSA) с неограничена или “директен” достъп до техните сървъри, дружествата са водене на агресивна кампания, за да докажат, че ” не сме държавни Stooges.

EU-Asia