Да авио шеме лојалности посао?

Разлика, каже Соренсен, једноставно се своди на то да неке авиокомпаније мислим одлука награду седишта на располагању је добра пословна пракса, док други једноставно не виде као приоритет. Додуше, неке авио-компаније су више заинтересовани за продају награду миља трећим лицима, као што су банке, које могу дистрибуирати миље као награде за своје клијенте. Пракса је више милијарди долара хранилац породице за многе превозника.
“Иронично је да је оно што је требало да буде кључна предност за путнике постаје кључна фрустрација веома брзо”, каже Џејмс Бери, директор производа за Цоллинсон Латитуде.
Џеј Соренсен, председник ИдеаВорксЦомпани, који консултује авио компаније о томе како да изграде и унапреде своје шеме лојалности, каже да не пронађе студија изненађује.
“Велика Британија је мало загонетка на тржишту, као и њихове три највеће авио-компаније не подстичу људе да се пријавите на својим програмима,” каже он. Бритисх Аирваис “шема, под називом Извршни клуб, је скоро искључиво усмерена ка пословним путницима, каже он, а ни Риан аир нити ЕасиЈет одредили програме.
Да ли је то место слободно?
Ипак, ако је добра шема лојалности оценили на лакоћи стицања награду седиште, британски носиоци нису једини пустите купце доле.
ИдеаВорксЦомпани је недавно спровео истраживање у оквиру Свитцхфли Награда Анкете Сеат Доступност. Током марта, они су на упите за 7.560 слободних места у 25 водећих авиокомпанија, и сабирани проценте који су били на располагању.
Аир Берлин, ГОЛ и југозападу везан за прво место, сваки у стању да се прилагоди упите 100% времена. Делта и УС Аирваис везан за последњем месту, са само 36,5% захтева доводи до потенцијалног резервацију.
Опширније: Ербас најавио нови А350 КСВБ
Фрекуент Флиер програма су намењене за узгој лојалност путника. Логика говори да је, ако путници могу зарадити бесплатне улазнице и преференцијални третман од стране авио-компаније лете једну или савез, они хоће. Нова студија показује да то није увек случај.
“Они воле уновчава чекове од банака, они су само мрзим да се та места,” куипс Соренсен.
Више за свој новац
Још једна велика увреда за испитаника тако Цоллинсон Латитуде био недостатак доступности награде места, са 60% жали што је потребно превише времена да зараде довољно миља да се ништа од вредности.
Ови програми су оружје не авиокомпанија жели да буде без.
Инфограпхиц: Шта ћемо потрошити на службена путовања
“Ер Франс-КЛМ су посебно добри”, каже он (авио-компанија је недавно освојио четири Фреддие за њихов Флиинг Блуе програма). “Они имају честе промоције који омогућава члановима да откупи међународних награда на само пола уобичајене миља.”
Најбољи део је да Ер Франс-КЛМ се удружио са Делта, што значи да ако припадник СкиМилес програма Делте не може да пронађе место награда желе по цени коју желе, они увек покушавају да користе те миља да резервишете са Аир Франце.
Да ли вас лојални?
Као што само 60% испитаника изгледа да користе њихове честе летак програма, то је разумљиво питање да ли ови програми успети у изградњи верност бренд. Соренсен каже да, нажалост, то је тешко изгледе за мерење.
“Ако смо имали авиокомпанија која ће претворити свој програм искључен, имали бисмо емпиријски докази један или други начин, али нико није урадио, јер ови програми су оружје нико не жели да буде без.”
Анкета од 1.005 британских грађана спровео Цоллинсон Латитуде је утврдио да 40% оних који су се пријавили да шеме лојалности авиокомпанија никада откупи миља, што, ваљда, нешто пораза сврху. Имајући у виду многе привидне ограничења у вези са њима – Блацкоут датуме, најмање троши, датум истицања – то није изненађујуће.
Гери Лефф, суоснивач учесталим летачким милепоинт.цом заједнице, и консултант на Фреди награда, која признаје авио компаније са најбољим шема лојалности, напомиње да неки превозници имају скривену вредност која не могу да схвате да једноставно љигави своје политике страница Онлине.

EU-Asia