Г20 се стреми да начертае курс за възстановяване на фона на развълнуваните пазари

Алексей Навални, който организира протести срещу избирането на президента Владимир Путин за трети Кремъл (Hamburg: KMLK.HM – новини) мандат миналата година, бе осъден на пет години затвор за кражба в случай, че привлече международно осъждане като политически мотивирана.
Длъжностни лица, които се настаняват в петзвезден Ritz Carlton хотел на централната улица Тверская в Москва не обръща голямо внимание на хиляди Навални поддръжници протестират отвън, в съответствие с традицията G20 водене на политиките и отделно.
“Митингът и задръствания предизвикват срещи, за да се отложи”, каза един европейски дипломат. “Но ние напълно разбираме демократичното право на протест.”
Китай, в продължение на години двигател на глобалния растеж, страда от спад на фона на съмнения относно стабилността на финансовата система, Япония едва наскоро предприе радикална фискална и монетарна експеримент, и европейската икономика е по спиране от движение.
Колективните усилия за балансиране на перспективата за отнемане на паричния стимул от САЩ срещу експанзионистични политики другаде предизвикват видения на пътниците бързам от пристанището към десния борд да се стабилизира кораб обява.
“Свикнали сме да вярваме, че веднага след като икономическата ситуация се стабилизира … ние ще имаме по-малко нестабилност на финансовите пазари и валутни пазари”, Русия среща на Г20 координатор, или “шерпа”, Ксения Yudayeva, пред Ройтерс.
“Събитията, току-що видяхме са доказали, че ние не винаги ще имат по-малко колебания – вероятно ще има доста”, добави тя.
Насоки Бен Бернанке през май, че Фед може да започне да си почиват си 85 млрд. долара месечни покупки облигации – предназначени за облекчаване на потока от кредити за икономиката – предизвика рязък спад през акции и облигации, както и полет с долара .
Инвеститорите се успокоиха от миролюбивия показания пред Конгреса тази седмица от Бернанке, който няма да дойде в Москва все пак възникващите пазари -. Особено тези, които зависят от стоки или които имат външни дефицити – са слабо от.
JOBS АНГАЖИМЕНТ
САЩ бие фискалните си цели, благодарение на подобряване на растежа и Вашингтон призова Г-20 да се даде приоритет растеж през фискалната консолидация търси от най-голямата икономика в Европа, Германия.
G20 труда министри, които се срещнаха в четвъртък, ще се проведе съвместно заседание в петък с министрите на финансите, който прати работни места криза в Европа – където младежката безработица е почти 60 процента в дълг закъсал Гърция и Испания – в центъра на дебата.
“Ние сме били прави точката, в тези срещи, че Европа е необходимо да погледнем какво може да направи, за да получите двигател на растежа се движат отново”, финансовият министър на САЩ Джак Лю каза Bloomberg Television. “Светът се нуждае от Европа да расте.”
Г-20 министри също ще разгледа доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на мерки за прекратяване на големи компании, променящи печалби в данъчни убежища.
Протест в Москва
Русия, първият голям възходящите държави да бъде домакин на годишната председателство на Г-20, се намира в неудобно политическо място след бягството на бившия американски шпионин агенция изпълнител Edward Сноудън в Москва.
Лю също каза, че е от решаващо значение за Китай, за да ускори реформите към ориентирани към търсенето растеж. Други страни от Г-20, водени от Япония, се стреми към по-голяма яснота от страна на Китай за това как щамове в своята “сянка” банковата система ще играят вън.
Европейският съюз комисарят по заетостта Ласло Андор, обща рецепта Лю за възстановяване, казваше Reuters, че инвестициите в работни места е от съществено значение за поддържане на социалния мир и излизане от години на строги икономии.
“Налице е много динамичен и опасен поляризация вътре в Европейския съюз”, заяви Андор в интервю.
“Ако в името на конкурентоспособността и вътрешна девалвация просто компресиране на заплатите постоянно, можете също така да убие търсене и може да убие възстановяването”, заяви Андор. “Ние търсим един по-скоро в зависимост от нуждите за възстановяване.
Г-20 делегати, пристигащи на летище Шереметиево може да не се блъсна в Сноудън, който е потърсил убежище в Русия, но те не отговарят на протест в Москва над затварянето в четвъртък на виден руски опозиционен политик.
Икономическият екип в света реакцията при кризи, ще се борят с перспективата за по-волатилността на пазара в петък, като финансовите министри и централните банкери се събират в Москва, за да очертае пътя към възстановяване.
Групата от 20, форум, който излезе напред в резултата в 2008-09 финансова криза, сега е изправена пред няколко скорости глобална икономика, в която само в САЩ изглежда се приближава самоподдържаща възстановяване.

EU-Asia