Велики бизнис кинеске датинг

Баи је учествовање у спеед-датинг догађај у организацији Зхенаи Инц, једне од највећих интернет Кине матцх-макинг сајтова. Компанија каже да има више од 58 милиона регистрованих корисника, а расте по милион корисника месечно.

У једној сали више од стотину мушкараца и жена у својим двадесетим и тридесетим годинама седе окренути једни другима на столовима украшеним црвеним и жутим столњацима, на тонове умирујуће једне Норах Јонес љубавна песма просипа из звучника.
Песма Ли
То се зове “Шангају 3. Годишњи Љубав и брак Екпо.”
Међутим, атмосфера на овом великом скупу за поједине кинеске мушкараца и жена је одлучно романтицно.
То је један од највише говорио о проблемима у кинеском друштву због много образованих жена иза себе оставили, јер су поставили врло високе стандарде за њихову будућу хусбандс.Море од 18.000 људи регистроване за викенд догађај, који се налази у прилично необично изваљен куповину комплекс специјализована за кућног и канцеларијског намештаја.
Публика је дочекао билборда објављивање листе хиљада појединачних мушкараца и жена – један листа у розе, а други у плаво. За само неколико минута од отварања врата на кишном суботу ујутру, посетиоци збијене да проучавају спискове и да у виталном Интел због потенцијалних удварача – старост, висина, образовање, годишњи приход и њиховог регистрованог родном граду, такође познат као хукоу.
Неки људи су записали, док други пукла слике појединачних уноса са својим мобилним телефонима.
“Добро дошли сви на наш 8 минута Спеед-Датинг догађај,” најавио је на крају водитељ.
Када су осам минута је порастао, сваки датер је наложено да се крене даље. “Мале гости молим преместите два места са ваше леве стране,” процветао је спикер.
За неке учеснике, ово је био први пут да су икада били на састанку.
“То је корисно … то је као истраживање”, рекао је Ииксин Бај, 20-годишњи мушкарац дом за летовање са универзитета у Канади.
Баи је рекао да никада није имао девојку пре. Ово није неуобичајено међу младом кинеском, с обзиром многи тинејџери су обесхрабрени да имају било какве романтичне везе у средњој школи и рекао да се фокусира на рад школе уместо. Он је дошао до сајма да сазнају шта жене желе од мушкараца.
“Након што их пита, ја сада знам нешто: Жене не воле мушкарце да се ослањају на своје родитеље”, рекао је он.
Зхенаи је оснивач и извршни директор је Универзитет Колумбија образован бивши банкар по имену Ли Сонг. Он каже да политика једног детета спроводи од стране кинеске владе у 1979 довело је младима који имају слабе социјалне вештине – круцијално у датинг игру.
“Много деце који су рођени после 1980, они немају родбину тако одрасту у окружењу где немате искуство да се састане са људима из супротног пола.”, Сматрао је Ли.
Многи учесници су рекли да су дошли на конвенцији, јер је била потребна помоћ. Они су рекли да је било тешко за упознавање потенцијалних романтични партнери изван њиховог непосредног круга пријатеља и породице.
И многи Кинези приближава својим касним двадесетим годинама, посебно жене, су под огромним притиском да се венчају.
“Моја мајка га пита: ‘Зашто си још увек самац сте наказа?'”, Рекао је Елси, 26-годишња жена која је учешће у Спеед-Датинг седници.
Жена поред ње, који је тражио да се зове маја и такође је 26, рекао је њен отац поставио исто питање.
“Свако има исту причу”, рекао је смејући маја. “Осећам се слободно, јер ја сам сама … али знам да је време потребно да сада неко треба да се удам пре тридесет.”. Обе жене су рекли да не желе да постану схенгну, или “остатке жене.”
“То је један од највише говорио о проблемима у кинеском друштву због много образованих жена иза себе оставили, јер су поставили висок стандард за своје будуће мужеве … и они су мање спремни, за разлику од генерације својих родитеља, на компромис , “рекао је Ли Зхенаи.
Мај, који има добар посао у људске ресурсе на међународној фирми и течно говори енглески, то је био њен први пут на мечу доношења догађај. Она је рекла да никада није имала дечка пре или био заљубљен.
“Немам времена да се упознају са другим мушкарцима на сличном узрасту … зато ја не могу да нађем право Мистер”, рекла је она. “Ја само желим да имам мало среће данас.”
Немам времена да се упознају са другим мушкарцима на сличном узрасту … зато ја не могу да нађем Ригхт.Тхен Мистер она донекле неспретно стајао као човек отац узео њену слику у препуном ходнику. , Њена отац погледао преко рамена свог колеге, мрмљајући савет као дигитална слика је одведен.
Маја изгледало задовољан и захвалан за две тате.
“Обојица настоје да помогну свом детету нађу господина Правог и Мисс Ригхт.”

Упркос томе што је одбијен од стране два човека, маја био у добром расположењу. Она је рекла да су двојица потребни а жене које су имале регистровану хукоу у Шангају.
За окупљање хиљада појединачних мушкараца и жена, било је изненађујуће је напоменути да је било веома мало флертовање дешава.
Људи су лутали ходницима покупио брошуре из матцх-макинг предузећа и свратио да слушају самопомоћ предавања из “живот тренера”, који су били школовање жена у томе како да се “бренд” себе.
С времена на време, љубав и брак Експо осећао као сајму запошљавања.
Онлине матцх-макинг предузетник Ли је рекао да је тачно поређење.
Проналажење супружника је “скоро као да нађу посао”, рекао је он.
“Људи имају тенденцију да буду веома прагматичан”, објаснио је он. “[Бити Сингле] је проблем који имате обавезу да поправи и твоји родитељи сматрају да је њихова обавеза да се за то -.. Да се ​​овај проблем фикед”
Још један запањујуће откриће је да је било скоро исто толико родитеља на љубав и брак сајму као што је било неожењени мушкарци и жене.
Неки родитељи стајао на улазу у дахом конвенције држиш штампане постери Рекламирање детаље својих појединачних деце. Други ходао поред својих одраслих синова и кћери, инспекцију штандове различитих матцх-макинг агенција.
Једна утакмица је рекао ЦНН-произвођач је морао да забрани родитељима који прате своју децу за брзо датинг табеле.
“Ја поштујем мишљење мојих родитеља”, рекао је Меј. “Ако моји родитељи кажу да момак није добро, онда ја нећу данас [му] Али ако моји родитељи кажу ово је добро, да су задовољни са овим момком,. Онда ћу покушати.”
У неким случајевима, мајке и очеви јасно одиграо улогу друштвених Ледоломци за своју децу.
У једном тренутку, док лута ходницима Конвенције, мај је добио телефонски позив. То је био њен отац, који је такође био тамо.
Нека га је стајао поред другог оца је управо упознао.
Човек се десило да се један син који је радио у банци, а није присуствовао конвенцији. Срећом, он је носио фотографију – и пасош – свог сина, што је показао до маја.
“Његова слика изгледа добро мало згодан.”, Одговорио је мај.

EU-Asia