Британски проналазачи тврде први светски летећи бицикл

Тхе Флиинг бицикла проналазачи су сада у потрази за подршку тхроугхКицкстартер и до сада подигао око десетину својих $ 78,000 циљ. Филм о Паравело у акцији могу се видети на ИоуТубе-у.
Па, сада то може бити реалност фантазија са проналаском Паравело летећем бициклу.
Пар летења ентузијаста, Џон ФОДЕН, 37, и Јаник Рид, 42, је осмислио два точка бицикл – крштен КсплореАир Паравело – то претвара у авиону. Британски проналазачи тврде да је први светски потпуно функционални летећи бицикл.
Машина може да путује брзином од 15 миља на сат на путу, а 25 миља на сат у ваздуху, достиже висинама до 4.000 метара.
“Браћа Рајт су били бивши бициклистичке механике тако да постоји реална веза између бициклизма и рођење погон лета која је ухватила у духу Паравело”, тако каже-креатор Џон Фоден.
Да ли се сећате сцене у “Е.Т.” где деца лете далеко од њихове БМКСс? Када га видим, да ли и ти желиш да педала свој бицикл улицом, преко ваше куће и поред Месеца?
Прочитајте Фоден и надам се да на $ 16,000 Паравело ће привући градским лета хобисти, а верујем да је и може бити користан као “исплатив извиђања из ваздуха возила за шумара и граничним патролама.”
Летећи бицикл изгледа као конвенционални мотор повезан са лаганом приколицом, у којој се налази огроман вентилатор, гориво за мотор је чудна и флексибилну кауч гост крило. И конструкција и бицикл су израђени од алуминијума авиона разреда.
Бицикл може бити искључен из његове приколице у центру града употребу, затим докове да се формира “пар-Трике” за полетање. Да би се лети, бицикл и приколица су заједно причвршћени, крило је развијена и електрични стартер окида биогорива погон 249цц мотор. Уморни Тоур де Франце конкуренти можда желети да размотрите ову опцију пре него што се на посебно тежак Хилл Цлимб.
Паравело потребно доста протежу отвореном терену, јасно препрека за полетање. Једном у ваздуху, може да остане у ваздуху до три сата. Када је у ваздуху, летећи бицикла изумитељи кажу да је контролише као конвенционални погон вентилатора параглајдером.
Вентилатор се може потпуно одвојити од кућишта и привезан директно на леђа. Носи овако, не лиценца се захтева да се лети у многим земљама – укључујући и САД и Великој Британији – али САД Постављен параглајдинг Удружење енергично препоручује одговарајућу обуку.
Дакле, ако сте то урадили раније, скакање са литице у најближу вашој новој Паравело се не препоручује.
Прочитајте: Гимназија тинејџер гради самосталну подморницу
Бицикл је довољно мали да се предузму у јавном превозу, и цело возило се може одложен у гаражи или обавља се уз степенице и чувају код куће.
Фоден каже да је од детињства и Прочитано је одувек желела да конструише летећи бицикл.
“Ми живимо у Кингстон-упон-Тхамес, у предграђу Лондона, два минута хода од родно место Сопвитх авиокомпанији – британски авиони компанија која уграђеним авиона укључујући Сопвитх Цамел за Краљевског ваздухопловства у Првом светском рату “, рекао је он. “Провели смо наше детињства вожње бицикла и сањају о лету.”

EU-Asia