Бразил реформе могу да идем на гласање

Председник је подржала протесте као израз слободе говора, али је упозорио против спорадични акти насиља и пљачке које су снимљене.
У понедељак, Роуссефф састао са представницима Фаре слободном кретању из Сао Паулу. То је био њен први сусрет са вођама протеста.
Протеклих недеља смо видели највеће демонстрације у последњих неколико деценија, са десетинама хиљада на улице у градовима широм земље.
Протести су почели са бесом преко повећања јавног превоза карата, али је убрзо нарастао да обухвати низ жалби против владе.
Роуссефф у понедељак директно одговорио на неке од захтева демонстраната, подвлачећи пет “пакт” о друштвеним питањима.
Ови предлози се усклади са најчешћим рефрена чули током протеста – да се новац расипају уместо да се користи да се побољша ситуација Бразилаца.
“Заједно са људима можемо решити велике проблеме”, рекао је Роуссефф. “Нема разлога да буде мека, самозадовољни или подељена.”
Међу онима који су је предлог за расписивање референдума “да би политичке реформе да је потребна”, рекла је она.
Порука влада чујемо од демонстраната је да они желе још брже промене, Роуссефф рекао.
“Улице су нам рекли да земља жели квалитета јавних услуга, који желе ефикаснији механизми за борбу против корупције да би осигурали правилну употребу јавног новца, да они желе политичку заступљеност која прожима друштво у коме, као што сам раније рекао, држављанство – – а не економска снага – ставља се пре свега “, рекла је она.
Говорила је на састанку са гувернерима и градоначелницима.
Њене остале препоруке:
– Фискална одговорност са нагласком на контролу инфлације и економске стабилности.
– Убрзање од улагања у здравствену заштиту, укључујући новац за болнице и болнице, подстицаји за лекаре да раде у тамо где је потребно, а ангажовање страних лекара где постоје мањкови.
– Јавни превоз побољшања у износу од 50 милијарди реалних бројева (УС $ 22 милијарди), нова инфраструктура, као и Национални савет за превоз.
– Подстицај едукацију јавности тражећи од Конгреса да издвоји 100% прихода од нафте за школе.
Многе државне владе већ обрнуто вожњу шетње које су подстакле су протесте, али то није спор протесте.
У светлу масовних антивладиних протеста, председник Бразила Дилма Роуссефф предложио референдум као начин да ставља политичке реформе у рукама јавности.

EU-Asia