Бразилци боре око власти отпада

Док хвалећи углавном мирне протесте, Роуссефф је рекао да оно што је окарактерисан као “изоловани и мање акти насиља” треба суочити “са снагом.”
Владини званичници кажу да препознају слободу демонстрант је изражавања, али да постоји недостатак јединствене поруке са демонстрантима.
Земље за улагање на Светско првенство и Олимпијске игре укључује новац за здравље и јавног превоза пројекте који се односе на неке од проблема демонстраната, заменик министра спорта Луис Фернандес рекао је.
“Не постоји апсолутно ништа противречно између организује Светски куп и улагање у здравство и образовање”, рекао је он.
Да ли си ту? Делите фотографије или видео, али остану безбедни
Протести су углавном организују студенткиња и група под називом Фрее Фаре покрет, који жели да јавни превоз буде бесплатан.
Протести прате недељу мањих демонстрација које су почеле као одговор на планове за повећање цене карата за јавни превоз Бразила систему, од 3. до 3.20 реале ($ 1.38 до $ 1.47), али су се проширили у шире протеста због економских и социјалних проблема који оптерећују земљу.
Демонстранти кажу да су љути због, између осталог, владине одлуке да троше новац на Светском купу и других пројеката, уместо побољшања здравствене заштите, образовања и других социјалних програма.
Бразил гради стадионе и допуњавање инфраструктуру уочи Светског првенства и Олимпијских игара 2016, догађаја који ће ставити фокус на свету на латиноамеричке земље од 201 милиона људи.
Полиција је у највећем дијелу леђа стајао, али одбија оне који су покушали да уђу у зграду владе тако басхинг своје прозоре са полицијским баријера.
Бразилци кажу да су љути због високих пореза, корупције и раскошним потрошњу на предстојећем Светском купу фудбалском турниру, поред осталих пријава. Протести у понедељак су били највећи у земљи у најмање 20 година.
Председник Дилма Роуссефф изјавио је у уторак њихова порука чује.
“Директна порука са улица је за више држављанства, боље школе, боље болнице, боље здравље, за директно учешће”, рекла је она у националном телевизијском обраћању. “Моја влада покушава и посвећена друштвене трансформације.”
Осећај међу демонстрантима је да се плаћају у систему који их не даје довољно назад у повратку.
“То је све о националним приоритетима”, рекао је Фернандо Џонс, ЦНН иРепортер који су учествовали у протестима у Рио де Жанеиру. “Ми желимо здравље, желимо образовање.”
Бразилци воле себе сматрају себе питам како влада користи своје порезе за своје грађане, док је гледао како се троше милиони на припремама за Светско првенство и Олимпијске игре 2016.
Сао Паоло је поприште још једну ноћ протеста у Бразилу, са демонстрантима који позивају на владу одговорним за потребе Бразилаца.
Протести су организовани у већим градовима широм земље, а Сао Паоло је жариште уторка маршева.
Хиљаде окупљени су углавном мирно, а атмосфера је била скоро свечана. Али барем једна мала група безуспешно покушао насилно да у општинској згради.

EU-Asia