Бернанке кара азиатските акции стабилно

В стоковите пазари, злато стабилизира след спада 1.3% в сряда, докато цените на медта добавя 0,2 на сто, но остава под $ 7000 за тон, след като падна с 1,5 на сто в предишната сесия.
Петролът сорт брент цени потопи 0,1% до около $ 108,50 за барел, след получаване на 0,6% в сряда, след като данни от САЩ Energy Information администрация показаха спад в запасите от суров американски.
“Има нещо в тези коментари за всички,” каза Омер Esiner, главен пазарен анализатор в Британската Валутен във Вашингтон. “Бернанке е свършил добра работа, оставяйки себе си много маневра стая от гледна точка на политиката.”
Бележки Бернанке дойде като Бежовата книга на Фед доклада на непотвърдена информация за бизнес активността показа, че американската икономика продължава да расте със слаб до умерен темп през юни и началото на юли, но в САЩ жилищните данни е разочароващо.
Доларът потопи 0,1% спрямо кошница от основни валути, но беше стабилен при 99.555 йени след получаване на 0,5 на сто през нощта срещу японската валута.
Еврото също стабилен при 1.3117 $.
Intel намали за цялата година приходите прогноза и заяви, че е мащабиране обратно капиталови разходи, тъй като довежда до болезнено свиване на продажбите на персонални компютърни и икономическа слабост в Китай, един от най-големите си пазари.
Азиатските акции, измерени чрез индекса MSCI Asia Pacific-франко Япония индекс, добави 0,2 на сто, до пет седмици в рамките на деня с високо съдържание на предишната сесия, а както Nikkei в Токио и австралийски акции, придобит 0.5%.
Toshiyuki Канаяма, старши пазарен анализатор в Monex Inc в Токио, каза, че очаква печалби в Nikkei да бъде поставена (INTC.O) влошените перспективи Intel Corp си.
Подчертавайки тревоги заради забавянето на икономическия растеж на Китай, настроение японски производители “също се е влошило през юли за първи път от осем месеца анкета Reuters показа.
Азиатските акции леко поскъпна до близо пет-седмичен връх в четвъртък, след като председателят на Федералния резерв Бен Бернанке обеща да запази паричната политика лесно в обозримо бъдеще, докато доларът се държеше за скромните овърнайт печалби.
Въпреки че Бернанке се придържа към графика, че за пръв път обявява през юни да си почиват на Фед $ 85.00 милиарда месечно облигации купуване на програмата, той излезе от пътя си, за да подчертае, че нищо не се е окончателна.

EU-Asia